Saturday, October 31, 2020

Si mund ta lë punën time me mirësjellje

Duhen lexuar

Te nisesh drejtimin e nje kompanie ne nje vit aspak te zakonshem

Kur mori përsipër të drejtojë sipërmarrjen e familjes, Lida nuk e priste të kishte përpara një vit kaq sfidues sa ky i...

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

Fotolia 32969545 Subscription LKontaktet që ju merrni në punë janë monedha juaj. Ish kolegët dhe ish punëdhënësit tuaj janë shumë të dobishëm për ndërtimin e rrjeteve të cilat janë të vlefshme kur ju të kërkoni për një tjetër punë. Këtu futet nevoja për referenca të vlefshme.

Për këto arsye, bëni çdo përpjekje që mos të armiqësoheni me askënd dhe mbani mardhënie të mira me sa më shumë njerëz që keni mundësi kur të largoheni nga kompania. Ju nuk e dini por në të ardhmen mund të keni nevojë për ta. Shpjegoni pse po largoheni dhe flisni sa më të qetë pa bërë vërejtje përçmuese për kompaninë që ata vazhdojnë të punojnë.

Përpara largimit:

Mendoni njerëzit e duhur
Shikoni rreth vetes dhe indetifikoni se kush mund t`ju ndihmojë në të ardhmen. Falenderoni shefin tuaj për mundësinë që ju ka dhënë dhe qartësoni se ju e keni vlerësuar shumë kohën që keni punuar  këtë kompani, pavarësisht nëse është e vërtetë kjo apo jo.

Përpiquni të flisni me menaxherët e tjerë. Tregojini  se ju e vlerësoni punën si pjesë e skuadrës së tyre edhe pse ju nuk keni qenë direkt të lidhur me ta.

Mbaroni punën tuaj
Mardhëniet tuaja të mira mund të prishen në çdo moment. Ju mund ti bëni javët e fundit më të vlerësueshme nëse ju i bëni të gjitha ato që duhen bërë duke i treguar çdokujt sa profesionist ju jeni. Nëse po prisni një pagesë bonus atëhere qëndrimi sa më të fokusuar në punën tuaj është më i rëndësishëm.

Krijoni dokumentin e dorëzimit
Ju duhet të kijoni një dokument dorëzimi për supervizorët tuaj. Ky dokument duhet të përmbajë detaje se ku janë dosjet e rëndësishme, fjalëkalimet, çdo lidhje e krijuar si dhe çdo gjë tjetër që mund të ndihmojë një punonjës të ri. Mos harroni të përfshini kontaktet e rëndësishme, numrat e telefonit, adresat e emailit dhe çdo gjë tjetër që mund të nevojitet.

Para se të largoheni mos u mburrni se ku jeni duke shkuar, se sa e madhe është kompania e re ose se sa ju do të fitoni. Bëhuni njerëzor dhe respektoni ndjenjat e atyre që jeni duke lënë pas. Kur të largoheni mos flisni keq për kompaninë dhe mos zbuloni sekretet e tyre. Kjo mund të ndikojë te ju në të ardhmen dhe punëdhënësi juaj i ri  mund ta pëcaktojë si pamaturi këtë veprim.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Te nisesh drejtimin e nje kompanie ne nje vit aspak te zakonshem

Kur mori përsipër të drejtojë sipërmarrjen e familjes, Lida nuk e priste të kishte përpara një vit kaq sfidues sa ky i...

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...