Monday, April 12, 2021

Si të mos lodhemi në punë?

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

partKalimi i një periudhe të gjatë në punë është një nga gjërat më të lehta që mund të bëhet por edhe nga më të lodhshmet, sidomos kur ju kaloni shumicën e orëve të ditës në punë. Njerëzit të cilët flasin vetëm për punët e tyre bëhen shumë të mërzitshëm dhe të bezdisshëm. Më poshtë jepen tre mënyra të cilat mund t’ju ndihmojnë për të mos krijuar varësi dhe t’ju shkëpusin nga puna duke krijuar një ekuilibër më të arsyeshëm për jetën tuaj jashtë punës:

1. Vlerësoni se sa kohë keni shpenzuar në punë. Ju mund t’ju duhet të kaloni shumë orë  apo kohë në punë, por sigurohuni që jeni duke shpenzuar këtë kohë për arsye të drejta. Përpiquni që të mos lini përshtypje tek të tjerët që nuk mundni të menaxhoni mirë kohën tuaj.
2. Mos humbni kohë. Nëse diçka ose dikush po ju pengon duke ju humbur kohën tuaj, përpiquni ta shmangni. Ndaloni pjesëmarrjen në takime të panevojshme, kufizoni takimet e drejtpërdrejta duke dërguar raporte online, ose mos vizitoni faqe interneti që ju tërheqin vëmendjen.
3. Trajtojeni si të shtrenjtë kohën jashtë punës. Ruajeni kohën tuaj jashtë punës duke u kujdesur për shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Ju do të ndjeheni të freskët dhe të shlodhur nëse realisht keni qenë të shkëputur me mendje nga puna juaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...