Thursday, October 22, 2020

Si i zgjidh konfliktet me nje koleg? (II)

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

200378287 001konflikti1

(Vazhdimi i pjesës  I )

Shikoheni veten me sinqeritet
Bëhuni gati të pranoni se arsyeja e konfliktit mund të jetë diçka që ju po bëni ose që nuk e keni bërë.
Pranimi i gabimit nga ana juaj në shumë raste mund të shkaktojë të njëjtin reagim nga personat e tjerë.
Trajtimi i konflikteve afatgjata
Konflikti afatgjatë është ai i cili nuk është adresuar. Disa individë I shmangen pajtimit sepse kanë nevojë për më shumë kohë dhe përpjekje.
Një vendim i shpejtë nga ana juaj për të patur një bisedë të shkurtër me personin tjetër nuk do të funksionojë. Ju duhet të bëni një veprim të panxituar dhe të qetë, mundësisht kur të dy palët nuk janë nën presion në punë, dhe të jepni disa pika të qëllimeve tuaja.
Biseda juaj duhet të jetë e sjellshme dhe racionale, e fokusuar në situata dhe fakte, duke shmangur thashethemet dhe sulmet personale. Duhet të qëndroni të sigurt dhe jo triumfues apo agresiv. Ju po përpiqeni të hyni në zemrën e çështjes dhe jo të kërkoni një pozicion fitues.
Mendim i pavaruar
Në rastet kur konflikti është i paarsyeshëm, ju i keni provuar të gjitha mundësitë e mësipërme por problemi akoma qëndron atëherë ju mund të kërkoni një kënvështrim të pavarur. Në fund të fundit kur kompanitë dhe sindikatat kanë konflikt, ata kërkojnë arbritrim, ndoshta dhe ju mund të bëni të njëjtën gjë.
Një rrugë e mirë është përfshirja e një bosi të kuptueshëm apo e dikujt nga burimet njerëzore që mund të jetë në gjëndje të ofrojë një rrugë për të dyja palët. Mbi të gjitha, problemi juaj duhet të ndahet me dikë që nuk ka energji emocionale lidhur me konfliktin. Kjo vetëm mund të ndihmojë në lehtësimin e ankesave tuaja dhe të bëni jetën tuaj të punës më të pranueshme edhe në qoftë se ju duhet të vazhdoni të punoni me dikë që ju thjesht nuk keni përputhje me të.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...