Monday, January 18, 2021

“Si do t’i vejë halli pandemisë?” Optimist apo pesimist?

Duhen lexuar

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

Më mirë të jesh optimist apo pesimist?

Opinionet se kur do të mbarojë pandemia janë si goja: të gjithë e kanë nga një. Ndërsa optimistët parashikojnë një ulje të kurbës dhe një vaksinë, pesimistët parashikojnë që ne do të vazhdojmë kështu për një kohë të gjatë dhe nuk do të kthehemi kurrë në jetën normale që bënim para pandemisë.

Po cila është më e mirë? Të jesh një optimist, të kesh shumë besim dhe shpresë se çdo gjë do të rregullohet e në këtë mënyrë të rrezikosh një zhgënjim të mundshëm në të ardhmen apo të jesh një pesimist i mbushur me ankth dhe depresion me atë çka mund të vije dhe pastaj të jesh i lumtur kur të kalojë gjithë kjo?

Dy studiues, David de Meza pedagog në fakultetin e Ekonomisë në Londrër dhe Chris Dawson pedagog në Universitetin e Bath, u vendosën t’i përgjigjen kësaj pyetjeje.

Ata shqyrtuan përgjigjet e 1601 individëve dhe … lexo këtu: >>> Business Magazine <<<

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...