Friday, January 22, 2021

Shenja jo të mira të kërkimit për punë

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

keyboard job searchA po bëni të “përulurin” tek rekrutuesi? A kaloni orë të tëra duke kontrolluar telefonin, duke pritur që t`ju kontaktojë ndonjë menaxher?

Zgjohuni.

Jeni duke sabotuar kërkimin tuaj për punë. Merrni frymë thellë, dhe pyeteni veten nëse keni kryer një nga këto 7 mëkatet e kërkimit të punës.

1-      Keni një prezencë jo të mirë në web- Një gjë e tillë është e pafalshme në kohët e sotme. Pastroni faqen tuaj te Facebook-ut, kyçini albumet ne Flickr. Kini parasysh se Google është një rezyme e juaja e dytë.

2-      Keni një gramatikë jo të mirë – Nuk ka rëndësi nëse jeni CEO apo një kandidat në hapat e para, ju do të gjykoheni në aftësitë tuaja në drejtshkrim. Nuk është diçka fatale, por influencon në vendimmarrje.

3-      Nuk kam një letër falenderimi – Të duhet një e tillë, pas çdo interviste. Një email, ose një letër lë një përshtypje shumë të mirë.

4-      Dua të di menjëherë sa do të paguhem – Çështja e rrogës është delikate. Nëse flet për të më herët seç duhet, do të duket sikur qëllimet tuaja janë vetëm financiare, dhe juve nuk keni interes për pozicionin e punës apo për vetë kompaninë.

5-      Shmang Burimet Njerëzore dhe e dërgoj CV- në direkt tek CEO. Kjo këshillë vjen prej atyre që mendojnë  se ka një mënyrë më të shpejtë për tu punësuar. GABIM. CEO nuk ka kohë të merret më CV. Ndërkaq, kaloni të gjitha hapat, dërgojeni CV-në tek Burimet Njerëzore.

6-      Nuk kam një letër të veçantë interesi dhe një CV – Duhet të zotëroni 3-4 CV në kompjuterin tuaj. Asnjëherë mos gënjeni mbi aftësitë tuaja, do t`ju zbulonin. Ndërkaq duhet të nxirrni në pah pjesë të veçanta në karrierën tuaj, që ju bëjnë të përshtatshëm për një pozicion pune të caktuar.

7-      Shkova në intervistë. Kaq ishte – Është koha që të qetësohem dhe të prisni telefonatën. Jo.  Përkundrazi, ju duhet të vazhdoni  aplikimet, të shkoni nëpër intervista të tjera gjatë kësaj kohe. Asgjë nuk është e vendosur deri sa t`ju thonë “Jeni punësuar”

Kërkimi i punës është në vetvete një punë me kohë të plotë, të cilën asnjë nuk dëshiron ta bëjë për një kohë të gjatë. Duhet të tregoheni të zgjuar, dhe të kërkoni vazhdimisht, në mënyrë që puna që kërkoni të bëhet e juaja.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...