Friday, January 15, 2021

Shefi është edhe klienti juaj

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

    imgShpesh herë në jetën tonë profesionale na lindin pyetje të tilla si:
Cila duhet të jetë gjuha e komunikimit tonë në mjedisin e punës me klientët, shefin apo dhe kolegët tanë?

Shumë e thjeshtë! Përgjigja jonë përsa i përket kësaj pyetjeje është “NJËSOJ”. Edhe në qoftë se jeni duke komunikuar me asistentin apo menaxherin tuaj, ju duhet të përdorni të njëjtat standarde komunikimi dhe profesionalitet siç përdorni kur flisni me klientët tuaj, pavarësisht audiencës.

Trajtimi i shefit apo kolegëve tuaj në të njëjtën mënyrë si të ishin klientët tuaj, përmbush dy gjëra thelbësore:

a) I tregon kolegëve tuaj që ju i respektoni ata me të njëjtin nivel përkujdesjeje dhe përkushtimi si personat e tjerë të rëndësishëm në kompani.
b) Kjo gjë ju praktikon ju për punën reale, atë të komunikimit me klientët.

Disa nga rregullat që funksionojnë në disa kompani janë: Trajtimi i zëvendëspresidentit të firmës, drejtorëve dhe menaxherëve si të ishin klientët tuaj. Kur ju drejtoni një pyetje, duhet të siguroheni që të jetë një pyetje e zgjuar. Kur bëni një prezantim apo analizë, shpenzoni disa minuta përpara për të menduar rreth mesazhit kryesor që doni të përcillni dhe shpjegojeni atë me hollësi.

Në qoftë se, jeni gjithmonë aktivë në këtë aspekt, ju do t’i tregoni të gjithëve që jeni i zgjuar, i aftë dhe kompetent, ju do të shihni që supervizorët tuaj do të jenë të gatshëm t’ju vendosin ju para klientëve. Ju do të zbuloni se nëse motoja/moda juaj është “motoja/moda e klientëve” ju do të performoni natyrshëm me kalimin e kohës në një nivel më të lartë komunikimi.

Si përfundim, këshilla që mund t’ju japim është: Mesazhi që ju komunikoni, apo mënyra se si ju ndërveproni me njerëzit duhet të jetë standarde dhe pa marrë parasysh statusin apo titullin e tyre. Kjo përqasje do t’ju japë mundësinë për të praktikuar dhe përmirësuar aftëstitë tuaja interpersonale.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...