Friday, October 23, 2020

Seminar për “Këshillim Karriere” në TBU, Prill 2013

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

 

424379 377615695686440 1695750999 nGjatë  muaji Prill 2013, në ambientet e TBU u mbajtën një cikël  seminaresh  për  “Këshillim Karriere” nga duapune.com.

Ky aktivitet u përgatit në bashkëpunim me TBU dhe departamentin e BNJ të duapune.com, i cili trajtoi temën e Këshillimit të Karrierës si një proces i ndërtuar në bazë të nevojave të studentëve dhe përgatitjen e tyre në tregut të punës.

Grup mosha e studentëve ishte viti i parafundit dhe i fundit i studimeve universitare Barchelor dhe Master. Pjesëmarrja ishte e lartë, dhe interaktiviteti i lartë gjithashtu ishte një indikator që tregoi se ky prezantim është një nevojë e domozdoshme në universitet. Aktiviteti u zhvillua në 5 ditë duke trajtuar  temat si më poshtë:

1. Njohja me mjetet për kërkimin e një pune dhe punësimin ( portalet, CV, përqasja, mënyrat, specifikat etj)
2. Cikli i plotë i intervistës së punës ( para, gjate, pas, gjuha e trupit, kodi i veshjes, llojet e intervistave dhe testimeve etj)
3. Njohuri mbi veten dhe aftesitë profesionale ( njohja e karaktersitikave dhe tipologjisë së studentëve dhe përshtatshmëria e tyre me pozicione të ndryshme etj )
4. Pyetjet më të shpeshta në intervista, praktikë, simulim, instruktim dhe regjistrim (intervistime, plotësim cv on line, portalet, aplikim pune etj)
5. Përmbledhje e temave kryesore dhe testim i njohurive të marra ( fokus në mënyrat e aplikimit, pozicionet e përshtatshme të punës, specifikat e leximit të përshkrimeve të punës etj).

 

Zyra e Këshillimit të Karrierës tek duapune.com duke marrë shkasë nga interesi i universiteteve në përgjithësi, si dhe nevoja e tregut për të trajtuar këtë temë si profesionistë organizon në mënyrë periodike seminare të ngjashme, sipas nevojave  të universiteteve, duke e promovuar këtë si një shërbim të konsoliduar të duapune.com.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...