Saturday, October 24, 2020

Sapo jeni pushuar nga puna? Tre hapat për ta ndryshuar këtë!

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

16341914 cartoon illustratie van een baas die van streek is aan zijn werknemerJu sapo jeni pushuar nga puna, mos krijoni panik! Çdo gjë në jetë ndodh për një arsye, kështu nëse ndieni se bota ka rënë mbi ju, mundohuni ti shikoni gjërat në prespektivë.

1. Mbani një qëndrim pozitiv
Sjellja është çdo gjë. Një sjellje pozitive ndryshon preceptimin tuaj në lidhje me situatën. Ndoshta puna nuk po shkonte aq mirë për ju, dhe ju keni menduar më parë për një lëvizje. Noshta ju e pëlqenit punën tuaj por kishit ngecur në një limit për zhvillim.

Nëse është kështu ju duhet ta shikoni humbjen e punës tuaj si një mundësi. Mund të mendoni të krijoni biznesin tuaj, të ndryshoni karrierë, mund të planifikoni të merrni një periudhë pushim, mund të vazdhdoni me studime të mëtejshme. Tani është koha! Përqafoni ndryshimin dhe ndiqni ëndrrat tuaja!

2. Vlerësimi i vetes
Kjo është mënyra perfekte për të vlerësuar situatën tuaj aktuale. Ku është drejtuar karriera juaj? Keni arritur disa nga qëllimet tuaja vitet e fundit? Çfarë dobësish dhe pika të forta keni patur në karrierën tuaj? Çfarë qëllimesh të tjera keni për të arritur?

3. Shkruani një listë!
Shkruani një listë me të gjitha idetë që keni për karrierën tuaj. Edhe nëse është e vogël shkruajeni atë. Kërkimi i punës është stresues dhe kërkon kohë por është e rëndësishme mos ta lejoni veten që të humbisni besimin apo motivimin. Në fillim të listës ju duhet të vini një shënim inspirues që do ju ndihmojë të qëndroni të motivuar dhe të fokusuar.

Bëjeni listën sa më të gjatë të mundeni dhe punoni me të çdo ditë. Kjo do t`ju japë ju motivim të lartë, praktikisht në kohën kur ju ndiheni keq.

Kuptoni se cilat janë qëllimet tuaja afatshkurtra dhe afatgjata dhe vendosini ato në listë. Ndërsa jeni duke punuar me listën tuaj me shpresë hap pas hapi ju do të afroheni me qëllimet e karrierës tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...