Saturday, October 24, 2020

Rrjetet sociale favorizojnë “Punëkërkuesit”

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

socialnetworksRrjetet sociale favorizojnë “Punëkërkuesit”

Rrjetet sociale janë LinkedIn, Facebook, Twitter, edhe llojet e tjera të komunikimeve interpersonale apo media të cilat veprojnë  me anë të komunikimit interaktiv virtual.
Nisur nga një studim i revistës SHRM lidhur me rrjetet sociale më shumë se 56% e organizatave përdorin websitet e rrjeteve sociale kur rekrutojnë kandidatë potencial. Kjo është një rritje e konsiderueshme që prej 2008 duke marrë parasysh faktin se më parë, më pak se 34% e organizatave i përdornin këto site si mjeterekrutimi.
Ndërmjet organizatave të cilat kanë përdorur rrjetet sociale për rekrutim, rrjeti më i përdorur social është LinkedIn me 95%  sipas një studimi të bërë në 2011 nga  revista SHRM. Mbas LinkedIn vendin e dytë e zë Facebook me 58% dhe Twitter me 42%
Përqindja e të anketuarve të cilët besojnë se  këto rrjete sociale janë efikase për rekrutimin e kandidatëve me profil menaxherial dhe ekzekutiv  është rritur që në vitin 2008.
Megjithatë për punëkërkuesit ky mjet i ri rekrutimi mund të jetë një thikë me dy presa gjithcka varet nga informacioni që punëkërkuesit mundësojnë në këto site. 35% e rekrutuesve kanë eleminuar kandidadë duke u bazuar vetëm në informacionin e gjetur në këto site. Nisur nga këto fakte janë për tu patur parasysh se:

• Është e rëndësishme që të ndërtoni një  prezencë profesionale online për karrierën tuaj, sigurouni që të keni një grup të madh kontaktesh online dhe qëndroni I mirëinformuar gjatë gjithë kohës.
• Kontrolloni se cfarë informacioni lidhur me ju qarkullon online. Sigurohuni duke e bërë Google emrin tuaj në mënyrë që të dini ekzaktësisht se çfarë mund të shohin të tjerët.
• Shndërrouni në një asset për komunitetin. Tregoni interesat tuaja nëpërmjet këtyre rrjeteve sociale për shembull. Nëse lexoni një artikull interesant atëhere ndajeni dhe me të tjerët online në këtë mënyrë do ti shtoni vlera prezencës tuaj online.
• Krijoni sa me shumë lidhje profesionale, duhet të bëni përshtypje tek punonjësit. Formoni lidhje cilësore online me ish kolegë, klientë, mësues etj. Nuk i dihet kurrë se kush mund të njoh dikë që ju e njihni.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...