Monday, October 19, 2020

Rregullat e pashkruara të mirësjelljes në zyrë

Duhen lexuar

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

images3Zyra mund të jetë një ambient kompleks për të kuptuar, me një atmosferë shoqërore të përzierë, protokollet e rrepta dhe sjellje të detyruara, duke e ditur sesi mund të flasim kjo mund të jetë e vështirë për tu parashikuar kur i bashkohesh një zyre të re.

Një përshtypje e parë e mirë (duke vazhduar në këtë mënyrë)  është me rëndësi jetike për një sukses afatgjatë në kompaninë tuaj. Më poshtë janë disa rregulla “të pashkruara” të mirësjelljes në zyrë, të cilat punonjësit e rinj duhet ti marrin në konsideratë.

1.      Anjëherë mos e merr ushqimin e dikujt tjetër nga frigoriferi- kjo është një JO  e madhe.
2.      Shmangni hapjen e një bisede në ambinetin e punës- do ketë herë tjetër më të përshtatshme për të biseduar në lidhje me raportet dhe statistikat.
3.      Mbani pastër dhe në rregull tavolinën tuaj të punës- kjo është një zyrë dhe jo dhoma juaj.
4.      Mbani telefonat me dridhje ose silent- askush nuk dëshiron ta dëgjojë Justin Beiber si zilen tuaj të telefonit.
5.      Zyra juaj nuk duhet të kundërmojë nga era e ushqimit– klientët nuk duan të nuhasin atë çfarë ju keni ngrënë.
6.      Mos ja ngul sytë ekranit të kolegut tuaj, ndërsa jeni duke folur me ta- kjo ju bën të dukeni sikur doni të fusni hundët kudo.
7.      Mos rrini pezull pas tavolinës së dikujt- ju lutem, kjo është shumë dekurajuese.
8.      Të vini erë të mirë- ju nuk doni që të njiheni si kolegu “me aromë të keqe”.
9.      Mos e përzieni punën me kënaqësinë.
10.     Mos ja ngulni sytë kolegëve tuaj-  të ëndërroni gjatë ditës është një gjë, por jo të bëheni kurioz për njerëzit jashtë.

Përshtatja me një zyrë të re është gjithmonë e frikshme, dhe nervat dhe durimi juaj mund të testohen në kohë, por nëse ju jeni i sjellshëm,tregoni kortezi në punë dhe bëhuni i dobishëm  dhe për të shmangur thashethemet bosh. Ju duhet të siguroheni që të lini një përshtypje të mirë te shefi dhe kolegët tuaj.

- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

Grafiku i çuditshem i “rritjes” se pages minimale ne Shqiperi

Çështja e pagave është rikthyer si objekt diskutimi tashmë 7 muaj para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.  Qeveria ka në...