Monday, January 18, 2021

Rradha jote: Çfarë pyetjesh mund t’i bëni intervistuesit?

Duhen lexuar

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

getty creative -- royalty free -- awkward interview, uncomfortable businessman, job interview, office, work, nervous, anxious, boss employee Just Shoot Me

Intervista nuk ka përfunduar akoma. Pasi intervistuesi të ketë bërë të gjitha pyetjet, do t’ju pyes nëse ju keni ndonjë pyetje për kompaninë. Do të ishte më mirë që ju t’i keni parapërgatitur pyetjet tuaja.

Sa më të përshtatshme dhe në lidhje me kompaninë apo pozicionin të jenë pyetjet aq më shumë i/e përkushtuar dhe entuziastë do dukeni. Dy deri në tre pyetje janë mjaftueshëm.

Shmangni pyetje që kanë lidhje me pagën, pushimet, orarin të cilat mund të negociohet pasi të keni fituar punën. Për momentin ju jeni duke bërë intervistën pune, kështu që ju duhet të tregoni se sa i interesuar, inteligjent dhe i përkushtuar jeni.

Aspekte për të cilat mund të pyesni përfshijnë:

Pozicioni i punës – përgjegjësitë, projekte të veçanta, qëllimet kryesore, kriteret e performancës.

Vlerësimi i performancës – skema e vlerësimit, metodat e rishikimit, pagesat apo promovimi.

Organizimi i kompanisë apo i Departamentit – kujt do t’i raportosh, cili është roli juaj në organizatë etj.

Mundësi – si udhëtime, trajnime, kualifikime etj.

Karriera – mundësi promovimi, pritshëmritë e kompanisë, rritja e kompanisë dhe zhvillimi më tej.

Më konkretisht disa nga pyetjet mund të jenë:

  • Pse pozicioni është i lirë?
  • Cilat janë prioritetet kryesore të këtij pozicioni për 6 muajt e ardhshëm?
  • Cilat janë sfidat më të mëdha me të cilat përballet Departamenti apo ekipi i punës aktualisht?
  • A ka promovime brenda organizatës?
  • Ofrohen trajnime apo mundësi të tjera zhvillimi profesional nga Kompania?
  • Kur do të lajmëroni?
“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...