Wednesday, April 21, 2021

Rimodelimi i CV tuaj

Duhen lexuar

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

cvKa ardhur Pranvera.  Është ajo pjesë e vitit kur largojmë pluhurin e dimrit dhe lejojmë diellin të hyjë brenda. Përpara se t’ju rrëmbejë koha e bukur dhe vrulli i pranverës, i pari projekt me të cilin ju duhet të merreni është rimodelimi i resymes suaj.

Pamja

Cilido që  thotë se pamja nuk ka rëndësi nuk ka qënë në fushë betejën e punëkërkuesve kohët e fundit.  Ju duhet të përdorni  çdo avantazh të mundshëm për të konkurruar në tregun e punës. Sigurohuni që CV juaj të duket e pastër dhe e rregullt. Tregohuni i guximshëm.  Sigurohuni ti nxirrni në dukje me guxim arritjet tuaja.  Pamja ka rëndësi nëse ju doni që të zgjidheni për intervistë.

Reduktoni

A duket CV juaj e vjetëruar dhe thatë? A është zgjatur në 3 apo 4 faqe? A e listoni ende punën tuaj të parë mbas universitetit? Bëjini CV-së tuaj një reduktim  duke e bërë CV-në tuaj më konçize.  Fshijini disa vite nga CV juaj duke e limituar historikun e eksperiencës tuaj në 10 vitet e fundit.  Pjesën e mbetur të eksperiencës tuaj mund ta përmblidhni në një paragraf.

Terminologjia e ditëve të sotme

CV juaj ende i referohet një plani të punuar në 1980? A shfaqen në CV tuaj terma të cilat janë të dalë kohe.  Terminologjia ndryshon nga viti në vit kështu që sigurohuni që CV juaj të reflektojë trendet e fundit. Për shembull punëdhënësit e sotëm janë duke kërkuar  për  specialistë të burimeve njerëzore me eksperienca të  ndryshme. Përditsoni terminologjinë e CV tuaj për  të mos humbur mundësi.

Skanimi

Në të shkuarën kur CV dërgoheshin në letër dhe kërkimi bëhej në mënyrë manuale ishte shumë e rëndësishme që të plotësonit CV tuaj me fjalë aksioni  si “menaxhoi” ose “krijoi”.  Në ditët e sotme kur CV skanohen dhe kërkimi i të dhënave bëhet me fjalë kyçe, këto të fundit janë më të rëndësishme se më parë.  Kthejini foljet në emra.

Nëse e rimodeloni CV tuaj çdo vit i shtoni vetes tuaj mundësi dhe kurseni kohë.  CV-ja është një instrument i rëndësishëm i cili ju siguron ju një intervistë pune prandaj investoni në të, kushtojini rëndësi.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Punet e dites, e hene 19 prill 2021

E hena ka nisur vrullshem ne duapune.com dhe kerkesat per punesim nga bizneset dhe kompanite e ndryshme jane te shumta. Po ju...