Sunday, October 25, 2020

Rëndësia e punës në grup në kontekstin profesional

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

Dinamikat e të punuarit529723 618992341460795 2085124083 n në një grup janë tejet të rëndësishme në një kompani. Ne shkollë, gjatë aktiviteteve të ndryshme,  kemi mësuar bazat e të punuarit në grup. Në mënyrë që puna në grup të jetë sa më produktive dhe e suksesshme, ju duhet të arrini të krijoni një balancë.

Më poshtë do të lexoni një guide të shkurtër mbi arritjen e efiçencës në punën në grup.

Lidershipi
Puna në grup stimulon punonjësit të nxjerrin në pah aftësitë e tyre udhëheqëse. Një lider është përgjegjës për motivimin e stafit dhe caktimit të disa objektivave brënda një afati të caktuar kohor. Duke inkurajuar pjesëtarët e grupit dhe duke vlerësuar përpjekjet e gjithësecilit, lideri arrin që të mbajë moralin dhe produktivitetin në nivele të larta.

Komunikimi
Komunikimi është mjeti më esencial i efektivitetit. Nëse pritshmëritë dhe objektivat nuk janë komunikuar qartë pjesëtarëve të grupit, atëherë ata do të jenë të paqartë për mënyrën se si do ti arrijnë ato.

Njohja e aftësive
Çdo individ ka aftësi të veçanta me të cilat ai/ajo kontribuon në një grup. Psh: Në grupin e marketingut, ka individë të veçantë të cilët merren me : dizanjin, me përmbajtjen, konceptin.  Është e rëndësishme të nxirren në pah vlerat dhe aspektet pozitive të gjithkujt, pasi kjo i bën njerëzit të ndihen të vlerësuar.

Shpalosja e ideve
Një nga aspektet pozitive të një grupi,  veçanërisht në fushën e marketing, reklamimit, publikimit,  është se gjithësecili mund të sjellë ide të reja.  Është e rëndësishme që këto ide individuale të kanalizohen në një drejtim unik i cili përcakton drejtimin e kompanive në industritë përkatëse.

Kompanitë përdorin punën në grup në mëyrë që presioni mbi individin të zvogëlohet dhe pesha e punës të shpërndahet ne 2-4 individë. Në disa departamente madje, gara midis grupeve sjell rezultate shumë pozitive, dhe gjithashtu forcon lidhjet midis pjesëtarëve të grupit.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...