Thursday, February 25, 2021

Punonjësit zgjedhin Facebook për t’u ankuar për vendin e punës

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

images3Një numër mjaft i madh punonjësish po përdorin Facebook për t’u ankuar për vendin e tyre të punës.  Ndodh që të ankohen për shefin e tyre ose për kolegun e zyrës. Këta punonjës që sillen kështu janë në rrezik të madh për të humbur punën e tyre. Një rast i ngjashëm është ai i një organizate jo fitimprurëse ku pesë nga punonjësit e saj, komentonin punën e tyre kundrejt komenteve të bëra në Facebook nga kolegët e tyre. Kolegët e tyre u pushuan nga puna dhe megjithëse po luftojnë për të drejtat e tyre, duket se derisa të zgjidhet problemi ata nuk do të punësohen përsëri.

Ka pasur shembuj të shumtë të punonjësve që janë pushuar nga puna si rezultat i diskutimeve në Facebook. Megjithese ligji qëndron në anën e punonjësit, punëdhënësi duhet të tregohet i kujdesshëm kur pushon punonjësit nga puna duke u bazuar në sjelljet e tyre online.

Kompanitë mund të apelojnë
Megjithëse gjykatat veprojnë në favor të punonjësve, kompania mund të apelojë për vendimin e tyre. Çfarë duhet të keni parasysh në mënyrë që të vazhdoni në punën tuaj, është të shmangni shprehjen e gjendjes suaj shpirtërore në rrjetet sociale.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...