Friday, January 22, 2021

Pse punonjësit tuaj humbasin motivimin?

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

managerPjesa më e madhe e të punësuarve janë të entuziasmuar kur fillojnë një punë të re. Por në rreth 85% të kompanive, morali i tyre bie pas gjashtë muajve të parë të vitit dhe vazhdon të përkeqësohet për vite më pas.

Tre qëllime kryesore të njerëzve në punë

Për të ruajtur entuziasmin e punonjësve, kompanitë duhet të kuptojnë tre qëllime kryesore që pjesa më e madhe e stafit kërkon nga puna e tyre.

Pasuria: Punonjësit kërkojnë të ndjehen të respektuar dhe të trajtohen në mënyrë të drejtë në fusha të tilla si: pagesa, përfitimet dhe siguaria e vendit të punës.
Arritja: Kërkojnë të ndjehen krenar për arritjet e tyre.
Shoqëria: Të kenë marrëdhënie të mira me punonjësit e tjerë.

Për të ruajtur një fuqi punëtore më entuziaste, menaxhimi duhet tu krijojë kushte punonjësve të plotësojnë të tre qëllimet e sipërpërmendura. Në të vërtetë punonjësit që punojnë për kompanitë, ku vetëm një prej këtyre faktorëve mungon, janë tre herë më pak të kënaqur se punëtorët në kompanitë ku të gjithë elementët janë të pranishëm.
Një qëllim nuk mund të zvendësohet për një tjetër. Përmirësimi i mirënjohjes nuk mund të zëvendësojë pagesën më të mirë, të hollat nuk mund të zëvedësojnë marrjen e një merite për punë të mirë.

Cfarë mund të bëjnë menaxherët

Nëse kompania ka një qasje të qëndrueshme në menaxhimin e talenteve, një menaxher i keq mund ta minojë atë në njësinë e tij. Nga ana tjetër, menaxherët e zgjuar dhe empatik mund të kapërcejnë një pjesë të madhe të keqmenaxhimit të korporatës duke krijuar entuziasëm dhe angazhim në njësitë e tyre. Ndërsa menaxherët individ nuk mund të krijojnë të gjitha vendimet e udhëheqjes, ata ende nuk mund të kenë një ndikim të thellë në motivimin e punonjësve.
Gjëja më e rëndësishme është që të sigurojnë punonjësit me një ndjenjë të lartë sigurie, ku ata nuk do të kenë frikë se vendet e tyre të punës do të jenë në rrezik në qoftë se performanca e tyre nuk është e përsosur. Por siguria është vetëm fillimi, secila nga praktikat e mëposhtme luan një rol po aq të rëndësishëm në mbështjetjen e objektivave të punonjësve tuaj: vendosja e qëllimeve frymëzuese, përfitimi, mirënjohja, benefitet etj

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...