Saturday, October 31, 2020

Pse njerëzit heqin dorë nga punët e tyre?

Duhen lexuar

Te nisesh drejtimin e nje kompanie ne nje vit aspak te zakonshem

Kur mori përsipër të drejtojë sipërmarrjen e familjes, Lida nuk e priste të kishte përpara një vit kaq sfidues sa ky i...

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

corporatistiPaga nuk është shkaku i vetëm, ka të bejë edhe me kulturën e kompanisë.

Një studim në rreth 5000 vende pune u bë në Amerikë për të kuptuar përse njerëzit largoheshin nga puna e tyre. Kultura e kompanisë ishte një nga arsyet kryesore përse njerëzit hiqnin dorë nga puna e tyre. Punëdhënësit me kulturë më të mirë dhe që u kushtojnë rëndësi vlerave, kanë më shumë mundësi të ruajnë stafin e tyre.

Paga është gjithashtu një faktor i rëndësishëm. Me rritjen e pagës largimet janë më të pakta.Gjendja kaotike është një tjetër faktor. Kjo ndodh kur njerëzit ndjejnë që kanë mbetur në një rol specifik për një kohë të gjatë.

Disa faktorë nuk kanë ndikim në balancën punë-jetë personale. Me një mesatare në SHBA, punonjësit ndryshojnë punën e tyre rreth 12 herë përpara se të mbushin 48 vjeç. 69% e punonjësve mes moshës 18 dhe 24 vjeç lënë punën e tyrë në më pak se një vit. Ky qarkullim i lartë i punonjësve u  kushton bizneseve reputacionin e tyre.

Kultura e mirë e kompanisë dhe vlerësimi i karrierës rrit qëndrueshmërinë e punonjësve.

WEF, April, 2017

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Te nisesh drejtimin e nje kompanie ne nje vit aspak te zakonshem

Kur mori përsipër të drejtojë sipërmarrjen e familjes, Lida nuk e priste të kishte përpara një vit kaq sfidues sa ky i...

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...