Sunday, October 25, 2020

Pse njerëzit heqin dorë nga puna e tyre?

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

 

QuitJob

 

 

 

 

 

 

Nuk ka të bëjë vetëm me pagën, por ndikon gjithashtu dhe kultura e kompanisë. Një studim u bë për rreth 5000 vendesh pune të ndryshuara për të parë pse njerëzit largoheshin nga puna e tyre.

Kultura e kompanisë ishte një nga arsyet kryesore pse njerëzit largoheshin nga puna. Punëdhënësit me kulturë më të mirë dhe vlera në punë janë më të pëlqyer nga stafi i punonjësve.

Pagesa është e rëndësishme. Me pagën rriten të ardhurat edhe pse në nivele jo shumë të larta.

Të “ngecurit” në një pozicion pune është një tjetër faktor. Kjo ndodh kur njerëzit ndiejnë që kanë mbetur në një kohë shumë të gjatë në një pozicion pune.

Disa faktorë nuk ndikojnë fare në rritjen e të ardhurave si psh: balanca punë-jetë dhe të qënurit pozitiv.

Mesatarisht, punonjësit në SHBA, ndryshojnë punën e tyre rreth 12 herë para se të mbushin 48 vjeç.

69% e punonjësve mes moshës 18 deri 24 vjeç e lënë punën e tyre përgjatë një viti.

Të ardhurat e larta të punëdhënësve të biznesit kanë kosto të lartë dhe mund të ndikojnë në reputacionin e tyre.

Një kulturë më e mirë kompanie dhe një rrugëtim i mirë karriere rrit qëndrueshmërinë e punonjësve.

                                                                                                                                                         WEF, Nentor 2017

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...