Wednesday, November 25, 2020

Pse duhen evituar sharjet në punë

Duhen lexuar

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

 

480142 631684490191580 1426302090 nPo, ne stresohemi, frustrohemi dhe mërzitemi në punë. Sidoqoftë, të sharit në punë është diçka e papranueshme. Edhe nëse shefi juaj e tepron dhe shan, ju nuk duhet ta bëni këtë gjë. Sharjet në punë mund të ofendojë bashkë-punëtorët tuaj, të krijojë një mjedis negativ të punës, dhe madje edhe t’ju shkarkojnë për këtë gjë. Pra, të jeni të vëmendshëm dhe mbi të gjitha, shumë të kujdesshëm me gjuhën që ju përdorni.

Këtu janë arsyet kryesore pse sharjet në punë duhet të shmanget me çdo kusht …

1. Ju duhet të ulni tonin e një bisede
Sharjet konsiderohen një mënyrë shumë e pasjellshme dhe e vrazhdë e të folurit, sidomos në një mjedis profesional pune.

2. Ju mund të ofendoni dikë
Shumë njerëz do ti marrin për ofendim sharjet, edhe nëse ju nuk jua keni drejtuar sharjet atyre, vetëm të dëgjuarit e  fjalëve fyese mund tu shkaktojnë atyre mërzitje dhe të rezultojë në një ankesë kundër jush.

3. Krijimi i një mjedisi negativ
Është e rëndësishme që të mbahet një opinion pozitiv në punë, sidomos në kohën e presionit dhe të afateve, prandaj është e rëndësishme që ju të shmangni menjëherë sharjet për njerëz apo rreth situatave stresuese të punës, pasi kjo do të krijojë një ambient negativ dhe shqetësues.

 4. Mund të thyeni rregullat e zyrës

Ju mund të keni një kod kundër sharjeve të përfshirë në rregulloren e zyrës tuaj, kështu që duke sharë, ju keni thyer ‘rregullin’ i cili mund tju japë probleme me menaxhimin!

5. Ju mund të shkarkoheni nga puna
Në varësi të asaj që ju keni thënë dhe kujt, si dhe nivelit të fyerjes që keni shkaktuar, ju mund të zbuloni se sharjet dhe ofendimet tuaja nuk i lënë menaxhimit zgjidhje, përve
ç se tju lejojnë të shkoni. Ju mund të jeni i punësuari më i mirë që kanë pasur ndonjëherë, por në qoftë se ju përdorni sharje dhe fjalë fyese në mënyrë aktive, me qëllim për të mërzitur dhe për të ofenduar të tjerët në vendin e punës nuk do të merret parasysh se sa të aftë jeni – ju gjithsesi do të humbni punën tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

Puno nga ku te duash. Lamtumire orarit zyrtar te punes!

Puna nga shtëpia gjatë pandemisë ka lejuar që shumë prej nesh të lirohen nga vërtitjet e përditshme dhe ecejaket shtëpi-punë-shtëpi. Tani duket...