Thursday, October 22, 2020

Intervista – Pse dëshironi të punoni në këtë kompani?

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

blog 32

Kujdes nga përgjigjet e përgjithshme! Nëse ato që thoni ju mund të vlejnë për një mori kompanish të tjera, ose nëse përgjigjja juaj ju bën të tingëlloni si çdo kandidat tjetër, ju nuk do të dallohen.  Rekomandohet një nga këto katër strategjitë:

  1. Bëni hulumtimin tuaj dhe tregoni diçka që e bën kompaninë unike dhe ju tërheq vërtet.
  2. Flisni për mënyrën se si e keni parë kompaninë të rritet dhe ndryshojë që kur keni dëgjuar për të.
  3. Përqëndrohuni në mundësitë e kompanisë për rritje në të ardhmen dhe si mund të kontribuoni për të.
  4. Ndani diçka nga ndërveprimet tuaja me punonjësit deri më tani.

Më konkretisht ju njohim me 4 mënyrat më të mira se si t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje:

  1. Përmendni unitetin e kompanisë

Çelësi për t’iu përgjigjur mirë kësaj pyetjeje është të jeni sa më specifik. Nëse mund t’i jepni të njëjtën përgjigje një kompanie tjetër, atëherë ju nuk po jepni detaje mjaftueshëm. Me fjalë të tjera, përgjigjja juaj duhet të jetë unike për secilin vend ku intervistoheni.

Rekomandohet të flisni për aspektet e sakta të asaj që ju pëlqen. Përmendni se si mund të keni sukses në një mjedis që përqendrohet në qëllime dhe se tradita e ekipit për të vendosur qëllime javore në vend të qëllimeve vjetore është tërheqëse.  Ky është shansi për të treguar se ju keni bërë disa hulumtime rreth kompanisë.

2. Kthehuni përsëri në fillim

Të tregoni që dini shumë për kompaninë është gjithnjë mbresëlënëse, por ndonjëherë nuk është gjithmonë e mundur. Nëse mësoni më shumë rreth vendit rezulton më sfiduese sesa pritej, provoni të tregoni tregimin se si e keni dëgjuar për herë të parë. Qëllimi juaj është që të tregoni se keni qenë të vetëdijshëm dhe të interesuar për kompaninë përpara mundësisë së aplikimit.

Një mënyrë për ta bërë këtë është të ndani evolucionin e kompanisë për të cilën po aplikoni. Flisni për mënyrën sesi e keni shikuar atë të rritet, ndryshojë dhe përshtatet . Të jesh në gjendje të komentosh me mprehtësi mbi historinë e një marke është sigurisht një mënyrë e mirë për të treguar se interesi juaj për të nuk u zhvillua brenda natës.

3. Mendoni për më tej

Përveç” zhytjes” në histori, mendoni edhe pak përpara. Të jesh në gjendje të flasësh për ato fusha të kompanisë që mendon se kanë mundësi për rritje dhe të tregosh ngazëllimin tënd për të kontribuar në atë rritje është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’iu qasur kësaj pyetjeje.

Ky mendim për më tej tregon se jo vetëm që jeni duke investuar sa duhet për të menduar mirë për të ardhmen e kompanisë,por gjithashtu se keni disa ide se si të vazhdoni drejtimin e suksesit të saj të vazhdueshëm. Është një mënyrë shumë e mirë për të ilustruar njohuritë dhe angazhimet tuaja në një mënyrë që tejkalon atë që mund të gjeni duke bërë hulumtime në internet.

  1. Ndani një mendim personal

Nëse gjithçka tjetër nuk funksionon, gjithmonë mund të mbështeteni në ndarjen e një mendimi personal rreth kompanisë. Mund të jetë e vështirë të flitet për atë që e bën një kompani të veçantë si një i huaj, por një gjë për të cilën mund të mbështeteni tek të qenit unik janë njerëzit. Ndoshta ju keni një mik i cili punon në kompani. Ju mund të flisni se sa i impresionuar jeni me zhvillimin e karrierës së mikut tuaj në kompani.

Dhe edhe nëse nuk keni një kontakt të brendshëm, thjesht të ftuarit në intervistë do të thotë që keni bashkëvepruar me disa punonjës. Flisni për një bashkëveprim personal me njerëzit e kompanisë dhe sesi ju kanë bërë të ndjeheni të mirëpritur ose që jeni të ngazëllyer për të parë një entuziazëm të tillë në anëtarët e ekipit me të cilët keni folur deri më tani. Nëse gjithçka tjetër nuk funksionon, gjithnjë të ndash një mendim personal është gjëja më e mirë.

 

Për t’u njohur me pyetje dhe përgjigje të tjera klikoni këtu >>> Këshilla mbi Intervistimin

“Miku juaj për punë dhe karrierë”duapune.com

 

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...