Monday, January 25, 2021

Përse disa njerëz i arrijnë qëllimet e tyre ndërsa të tjerët dështojnë?

Duhen lexuar

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

jpg 3626 Question Mark Cartoon CharacterFrika nga dështimi
Nëse keni frikë nga dështimi, ju nuk do të ndërrmerrni rreziqe të nevojshme që kërkohen për të arritur qëllimin tuaj. Për shembull, ju nuk do ta bëni telefonatën e rëndësishme, sepse jeni i frikësuar se do të kundërshtoheni. Ose nuk do të hiqni dorë nga puna tjetër dhe të filloni biznesin tuaj sepse jeni i frikësuar se mund të përfundoni pa të ardhura.

Frika nga suksesi
Në shumë mënyra, kjo frikë është më shumë ligështuese  sesa frika nga dështimi. Supozoni se keni arritur diçka spektakolare, si psh ngritj ae një biznesi IT. Po sikur kjo të mos iu bënte të lumtur? Po më pas? Po sikur të përfundoje duke humbur gjithçka?  Po sikur shokët e tu të fillonin të silleshin çuditshëm?  Mendime të tilla(që janë të zakonshme) mund të çojnë një person të motivuar drejt vetë-sabotimit.
Vendosni që do të jeni i lumtur dhe mirënjohës sot dhe në të ardhmen, pavarësisht se çfarë ndodh. Në vend që të fokusoheni në probleme të mundshme, parashikoni sesa e mrekullueshme do të ishte të ishit i aftë të ndihmonit veten tuaj dhe familjen për të arritur qëllimet e tyre.

Afate jo realiste
Mjaft njerëz mbivlerësojnë se çfarë mund të bëjnë në një jave dhe nënvlerësojnë çfarë do të bëjnë në një vit. Për shkak të kësaj, mjaft njerëz përpiqen të marrin shumë veprime në terma të afatshkurtër sesa të realizojnë projekte në terma afatgjata. Pamundësia për të ndërmarrë hapa afatshkurtra krijon mosinkurajim dhe përshtypje që qëllimi final është larg.
Ndërsa listoni aktivitetet dhe hapat e kërkuar për të arritur një qëllim, programoni vetëm 20% të aktiviteteve që do të prodhojnë 80% të rezultateve tuaja.

Shqetësimi
Është e lehtë të dekurajohesh kur arrini në një pikë ku çdogjë që bën duket shumë larg qëllimit tënd. Për shembull, supozoni se doni të punoni një aftësi tuajën të caktuar. Mundohuni të lini mënjanë shqetësimin dhe bëni përpara për të arritur qëllimet tuaja.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...