Monday, January 18, 2021

Letra e Interesit / Motivimit – Shembull 1

Duhen lexuar

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

Letra e Interesit ( ose Letra e Motivimit ) nëse keni ndryshuar karriere.

Shembull 1: Perfaqesues i Shitjeve

Shkrimi i një Letre Interesi për ndryshimin e karrierës kërkon një strategji pak më ndryshe. Duhet të nënvizoni aftësitë që keni në lidhje me përshkrimin e vendit të punës, por gjithashtu duhet të përshkruani përvojat e punës që keni patur në të kaluarën dhe përgjegjësitë që mund të keni në këtë rol të ri. Në fund, duhet të shpjegoni, pse po e ndryshoni pozicionin e punës dhe çfarë po ju drejton drejt kësaj industrie, ndërmarrje ose pozicioni specifik.

Përshkrimi i punës:

Përvojë pune si Asistent Administrativ dhe keni mbështetur një ekip shitjeje dhe tani po kërkoni të bëheni Përfaqësues i Shitjeve. Përshkrimi i punës mund të jetë diçka si më poshtë:

Përgjegjësitë:

  • Të zhvillojë teknika dhe strategji të reja të shitjes për ndërtimin e tubacioneve dhe qëllimeve të ekipit
  • Të koordinoj ekipet e tjera për të rritur përpjekjet për gjenerimin e shitjeve
  • Të ndihmojë në biznesin e ri, përfshirë kontaktimin e klientëve për të përfunduar transaksionet e shitjeve dhe shërbimeve

Kualifikimet:

  • 1-3 vite përvojë të suksesshme në shitje
  • Aftësi shumë të mira komunikimi (me gojë dhe me shkrim)
  • Aftësi për t’u përshtatur në një mjedis të shpejtë, gjithnjë në ndryshim
  • Aftësi për të punuar në mënyrë të pavarur për të planifikuar, vendosur prioritete dhe për të organizuar në mënyrë efektive punën
  • Aftësitë e provuara të jenë bindëse, këmbëngulëse dhe të sigurta në mbylljen e një shitjeje

Shembulli i Letres se Interesit per pozicionin e punes: Perfaqesues i Shitjeve

E nderuar z./znj. “…”,

E ndodhur në vështërsi menaxherja e shitjeve në kompaninë “…” iu drejtua Asistentit të saj Administrativ, të planifikonte gjashtë takime të klientëve, 18 transaksione shërbimesh dhe një plan hartimi në përmbledhje të fushatës së re para se të nisej në një fluturim për në Austin -në tre orë. Asistenti isha unë. Jo vetëm që realizova gjithçka në listën e saj të detyrave, por arrita t’i përfundoja të gjitha para se avioni i saj të nisej.

Për tre vite, kam punuar me një udhëheqës që ishte i orientuar drejt suksesit duke mbështetur ekipin e zhvillimit të biznesit. Si asistent i vetëm administrativ në departament, unë ekuilibrova një shumëllojshmëri përparësish konkurruese, duke filluar nga regjistrimi i të dhënave dhe koordinimi i takimeve deri tek kontaktimi i klientëve, përfundimi i transaksioneve dhe krijimi i materialeve promovuese. Ky rol më ndihmoi të zhvilloja një kuptim gjithëpërfshirës të ciklit të shitjeve, strategjisë së shitjeve dhe rritjes së shitjeve.

Si shumë të tjerë, rruga ime në karrierë nuk ka qenë e lehtë . Pasi u largova nga “…”, u regjistrova në një program trajnimi për “…”. Gjashtë muaj më vonë, u pajisa me një certifikatë në “…”. Tani jam një përfaqësues i shitjeve me përvojë që mbështet një ekipi të shitjeve dhe kam njohuri të mira ne fushën e teknologjisë.

Më poshtë keni pak a shumë  mënyrën se si përvoja ime do të përkthehej në këtë rol për të cilin po aplikoj:

Në “…”, unë asistova në koordinimin e tre rezultateve vjetore të strategjisë së shitjeve, secila kishte një rritje prej 26%.

Në “…” unë mbështeta 12 anëtarë të ekipit të pavarur në përpjekjet e tyre për gjenerimin e shitjeve. Kam ndihmuar gjithashtu në përpunimin e një mesatare prej 300 transaksionesh të shitjeve çdo tremujor.

Kam sukses në mjedise gjithnjë në ndryshim, të cilat kërkojnë që të komunikoj qartë dhe të jem konciz. Mbështetja e një ekipi me vëllim të lartë pune dhe të pasurit e një agjende të ngjeshur më ndihmoi të përvetësoj këto aftësi .Unë zakonisht dërgoj më shumë se 200 email në ditë!

Sigurisht që do të më pëlqente të caktonim një kohë të përshtatshme për të diskutuar këtë rol dhe përvojën time, dhe vërtet dua t’ju falënderoj për konsideratën.

Mbetem në pritje,

Emer Mbiemer

[email protected]

tel

Nje keshille per ju!!! Letren tuaj te interesit mos e beni “copy paste” si shembulli. Perpiquni te ruani strukturen dhe jini origjinal ne menyren e te shprehurit.

Per nje shembull tjeter apo keshilla te tjera klikoni ketu: Letra e interesit

“Miku juaj per pune dhe karriere”duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...