Wednesday, October 21, 2020

Një punë e shëndetshme: Bilanci i jetës

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

balancing work life familyËshtë puna një pjesë e dobishme për përmbushjen e jetës tuaj, apo është diçka që shërben për t`ju marrë kohë dhe energji?

Ne të gjithë kemi periudha kur jemi shumë të zënë dhe na nevojiten më shumë orë për të mbauar punët. Por, për një balancë të shëndetshme midis punës dhe  jetës kjo situatë duhet të përjashtohet dhe jo të jetë normale. Teknologjia moderne do të thotë se ne jemi pothuajse gjithmonë në kontakt me të tjerët, çka e bën të vështirë ndarjen shkëputjen nga puna. Në vend që të bëheni më efiçentë, duke mos i dhënë trurit një mundësi për të pushuar ju do të bëheni gradualisht më pak produktiv.

Cilat janë shenjat paralajmëruese?

•        Ju jeni duke punuar rregullisht më shumë se 10 orë në ditë.
•        Ju rrisni sasinë e kafeinës apo nikotinës të marrë çdo ditë.
•        Ju ndiheni fizikisht dhe emocionalisht të lodhur gjatë dhe pas punës.
•        Ju merrni punë me vete në mbrëmje apo gjatë fundjavave.
•        Ju keni një reputacion se i lini në baltë miqtë në minutën e fundit.

Puna duhet t`ju interesojë dhe t`ju japë energji por gjithashtu duhet t`ju lërë kohë të shijoni aspektet e tjera të jetës, miqtë dhe familjen, hobet dhe interesat tuaja. Ne punojmë më mirë kur jeta jonë ka një balancë.

Nuk është e nevojshme të jeni personi i fundit që hyn dhe personi i fundit që del për të qenë efektivë. Në fakt njerëzit që punojnë jashtëzakonisht shumë orë thjesht tregojnë se nuk janë në gjëndje të përballojnë punën e tyre. Nëse ndieni se jeni duke bërë shumë punë atëherë thoini menaxherit tuaj. Menaxherët janë shumë të zënë dhe nëse nuk i kujtoni nuk mund të mbajnë mend se çfarë jeni duke bërë ju.

Është gjithmonë mirë të keni diçka për të bërë. Edhe nëse keni dy javë pushim sigurohuni që në kalendarin tuaj të keni diçka që ju të merreni. Një pjesë e rëndësishme e manaxhimit të mirë të kohës është të harxhoni më pak kohë në punë, në këtë mënyrë ju do të performoni shumë më mirë kur të shkoni atje.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...