Monday, October 19, 2020

Nëse dëshironi të bëheni një shkrimtar

Duhen lexuar

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

47Tingëllon si titull i çuditshëm, por e vërteta është krejt ndryshe. Të qënit shkrimtar është një formë e mirë e të punuarit, por pjesa e vështirë qëndron te gjetja e klientëve afatgjatë. Lë t’i hedhim një sy hapave që duhen ndërrmarë për të krijuar një jetësë si shkrimtar.

  1. Krijoni një portofol

Krijoni një portofol profesional me disa nga shkrimet tuaja më të mira. Këto do të shërbejnë jo vetëm si reklamë përpara klientëve tuaj të ardhshëm, por edhe si garanci për rezultatet që presin prej jush.

  1. Zbuloni për çfarë keni nevojë për të mbijetuar

Përpara se të vendosni se ky është profesioni që doni të vazhdoni, sigurohuni më parë të bëni një listë të shpenzimeve tuaja mujore. Sigurisht që ato varen nga stili i jetesës që ndiqni si edhe nga kushtet në të cilat ndodheni. Prandaj, ky hap është tejet i rëndësishëm. Sigurohu që ky profesion do t’ju ndihmojë në arritjen e objektivave tuaj financiarë dhe pastaj zgjidheni atë.

  1. Ndërtoni një listë klientësh

Shkrimtarëve freelance u duhet kohë e konsiderueshme të arrijnë pikën ku mund ta suportojnë tërësisht veten vetëm më anë të shkrimeve të tyre. Prandaj, një ide e mirë është të bëni një listë me klientët tuaj të rregullt duke kultivuar kështu një marrëdhënie me ta. Kjo nënkupton të keni durim që të dëgjoni kërkesat si edhe të plotësoni pritshmëritë e tyre. Jeni duke bërë biznes, ndaj duhet të silleni profesionalisht.

Mbani shënime, pjesa më e madhe e klientëve tuaj do jenë persona me vetëm një projekt, prej të cilëve nuk do dëgjoni më. Kjo është normale, pasi bizneset, përgjithësisht nuk kanë nevojë për njerëz që t’iu bëjnë shkrime për faqet e tyre.

  1. Vazhdoni zhvillimin tuaj profesional

Pjesë e të qënit një Freelancer i suksesshëm është të vazhdoni të përmirësoheni. Ka shumë mënyra se si të mund të përmirësoheni punën tuaj dhe shërbimin që u ofroni klientëve tuaj.

Ju mund të kontaktoni me një redaktues, i cili mund të lexojë disa nga punimet tuaja si edhe t’ju japë disa këshilla se si mund të përmirësoni shkrimet tuaja. Një tjetër mundësi është të merrni pjesë nëpër konferenca të ndryshme, të lexoni sa më shumë libra, si edhe të lexoni punimet e kundërshtarëve tuaj.

- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

Grafiku i çuditshem i “rritjes” se pages minimale ne Shqiperi

Çështja e pagave është rikthyer si objekt diskutimi tashmë 7 muaj para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.  Qeveria ka në...