Sunday, February 28, 2021

Ndalohet diskriminimi i punonjësve

Duhen lexuar

Horoskopi: TOP 10 profesionet per Peshqit.

Për të lexuar mbi shenjat e tjera klikoni: >> Horoskopi << Top...

A ka pune te reja ne qytetin tim?

Njohuni me mundesite e punesimit te ofruara ne qytetet e Shqiperise. Aty ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga biznese apo...

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

workplace discrimination1Të gjithë punonjësit në një kompani duhet të trajtohen në mënyrë të barabartë dhe jo të gjykohen në bazë të përkatësisë etnike, religjionit ose botëkuptimit, moshës, orinetimit seksual ose gjinisë. Diskriminimi është  çdo diferencim dëmtues, që bëhet pa arsyetim thelbësor. Për shembull një punonjës nuk mund të mos pranohet në punë për shkak të ngjyrës së lëkurës që ai ka apo nga prejardhja e tij. Nëse puna e  punonjësve është e njëjtë ose ka të njëjtën vlerë atëher këta punonjës duhet të kenë rroga të njëjta. Nuk mund të largohet nga puna apo ofendohet dikush për shkak se i takon një religjioni të caktuar. Trajtimi jo i njëjtë i punonjësve për shkak të shtetësisë është i ndaluar. Cdo diskriminim ndiqet nga pasoja ligjore.  Këta persona të diskriminuar kanë të drejtë të dëmshperblen për cënimin e dinjitetit personal të përjetuar.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi: TOP 10 profesionet per Peshqit.

Për të lexuar mbi shenjat e tjera klikoni: >> Horoskopi << Top...

A ka pune te reja ne qytetin tim?

Njohuni me mundesite e punesimit te ofruara ne qytetet e Shqiperise. Aty ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga biznese apo...

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...