Wednesday, April 21, 2021

Mund ta përballoj një ndryshim në karrierën time?

Duhen lexuar

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Career Change Advice FeaturedNdryshimi i karrierës nuk është thjesht të presësh diçka nga kompania e re. Mund të ketë kosto të përfshira  si kurset e trajnimit, pajisjet dhe çertifikatat. Ju mund të keni një rënie page. Mund ta pëballoni atë?

Një fillim i ri
Të kërkosh një ndryshim në karrierë nuk është diçka e keqe por nevojitet që të jeni vërtet i planifikuar.

Nëse paratë janë duke ju drejtuar ju në këtë ndryshim karriere atëher ju në fillim duhet të vendosni çfarë rroge ju mund të pranoni me nivelin e shkollimit që keni, trajnimet dhe eksperiencat.

Jo vetëm kaq por ju duhet të llogarisni koston shtesë të ndryshimit të karrierës. Kjo mund të përfshijë kohë dhe kosto në trajnimet e reja dhe shpenizme shtesë për udhëtime.

Shpenzimet dhe fitimet e fshehura
Shpesh herë me ndryshimin e karrierës është e lehtë të harrosh avantazhet dhe disavantazhet e fshehura. Kur bëni krahasimin e kostove atëhere duhet ti përfshini të gjitha kostot  dhe fitimet e fshehura.

Këto përfshijnë:
•         Paketat e shëndetit
•         Parkimin
•         Udhëtimet
•         Përfitimet
•         Ambjentin

Sigurisht ju mund të doni të ndryshoni për arsye emocionale siç është një fillim i freskët në jetën tuaj ose thjesht për të takuar njerëz të rinj dhe miq.

Koha
Ka shumë njerëz që e lenë punën por nuk kanë një tjetër ku të shkojnë. Nëse jeni duke ndryshuar karrierën ju duhet të vlerësoni nëse do të filloni të punoni menjëherë ose do të keni një kohë kalimi nga karriera e vjetër në atë të renë.

Nëse është kështu keni mjaftueshëm para për ta mbajtur veten gjatë kësaj kohe?

Pozicionimi
Duke filluar një karrierë të re ju mund të jeni në një pozicion më të ulët së në karrierën tuaj të tanishme.

Ju lejon karriera e re të ngjiteni lart dhe të filloni të fitoni më shumë apo do të jetë një rrugë e gjatë e vështirë deri në majë?

Sido që të jetë situata mundohuni të bëni një buxhet për të parë se si është gjëndja juaj ekonomike dhe sa mund të përballoni ndryshimin.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Punet e dites, e hene 19 prill 2021

E hena ka nisur vrullshem ne duapune.com dhe kerkesat per punesim nga bizneset dhe kompanite e ndryshme jane te shumta. Po ju...