Thursday, February 25, 2021

Mirësjellja dhe respsekti në vendin e punës

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

positive attitudeFjalët : “ Përshëndetje”, “Mirmëngjes”,”Ditë të mbarë”,”Paç fat në takimin tënd” dhe thjesht thënia “Të lutem” dhe “Faleminderit” është diçka që duhet ta bëjmë gjithmonë me njëri-tjetrin. Përdorni një ton të këndshëm të zërit,  mënyra sesi i thua gjërat është gjithçka. Një nga tiparet më të mira që mund të zhvillohen herët në karrierën tuaj është të mësosh sesi të jesh i sjellshëm dhe profesionist. Të tregohesh i mirë do të thotë të jesh i sjellshëm. Vrazhdësia dhe mënyrat e varfra, sjellin negativitiet jo vetëm në mjedisin e punës por në gjithë mjedisin në përgjithësi. Sjellja është gjithçka dhe të gjithë punojnë më së miri në një ambjent pune të lumtur dhe pozitiv. Ne shpenzojmë një pjesë të madhe të jetës sonë me njerëzit që i takojmë përditë, por nuk shprehim të njëjtin nivel mirësjelljeje dhe respekti që i shfaqim një të panjohuri.

Çfarë mund të bëjmë që të reduktojmë ose luftojmë këtë mungesë mirësjelljeje, respekti dhe mirësie,s i në ambientin e punës dhe jashtë tij?

Filloni me një mirësjellje të thjeshtë, si përshëndetjet e kulturuara. Kujtoni gjërat e respektit që vinin spontanisht nga gjyshërit dhe i riadaptoni. Kërkoni mirësjellje nga kolegët e punës dhe familjarët. Kërkoni falje kur është e nevojshme. I përgëzoni të tjerët kur shikoni se po sillen mirë.

Të jesh i mirë dhe i sjellshëm mund të jetë ngjitëse.  Gjithçka mund të realizohet me mirësjellje. Një “Faleminderit shumë” mund t’ju cojë në një rrugën e duhur.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...