Saturday, October 24, 2020

Internship

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

internshipprogram_000Pyetje:
Kam aplikuar për internship në një kompani.Kam dhënë intervistë por nuk më
kanë dhënë ende përgjigje. I kam dërguar  email nëse e kam fituar mundësinë për
të qenë pranë  kësaj kompanie por nuk më kanë kthyer përgjigje. Deri sa
kohë duhet të pres? Faleminderit

Përgjigje
Përshëndetje, ju falenderojmë që  keni shkruar në blogun tonë. Fillimisht duhet të dimë nëse ju jeni diplomuar në një Universitet publik apo privat. Gjithashtu  i rëndësishëm është fakti nëse shkolla juaj ofron një departament karriere e cila ju krijon mundësi internshipi,  apo kërkesa për internship ka qënë individuale. Nëse zyra e karrierës së universitetit tuaj ju ka rekomanduar kompaninë, atëhere informohuni për më shumë detaje pranë shërbimit të karrierës.
Përpos kësaj duhet kuptuar edhe kultura e kompanisë ku ju keni aplikuar, nëse kompania i jep rëndësinë e duhur pozicionit të internshipit. Duhet patur parasysh fakti se  vetëm në kompanitë e mëdha është arritur ndërgjegjësimi për rëndësinë që i duhet dhënë pozicionit të internshipit. Kompani të vogla të pastrukturuara e konsiderojnë pozicionin e internship të parëndësishëm. Duke qënë se internshipi është një mënyrë e mirë për të siguruar edhe një pozicion pune duhet marrë në konsideratë fakti nëse kompania e njeh rëndësinë e internshipit. Ju rekomandojmë ti shkruani një email duke shprehur pësëri interesin tuaj ose ti merrni në tel.
Dhe nëse nuk merrni përgjigje mos u dekurajoni , procesi i rëndësisë së Burimeve Njerëzore pranë kompanive është një sfidë për të tashmen dhe për të ardhmen.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...