Sunday, October 25, 2020

Mënyrat për të siguruar punën në kohë të vështira

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

 

depositphotos 2074935 Good Idea plus Hard Work equals SuccessNë kohët e vështirësive ekonomike, kompanitë reduktojnë kostot dhe lufojnë për t’i bërë ballë situatës, ndërsa punonjësit e bartin barrën e vështirësive financiare përmes ‘tepricës së detyruar’. Kështu në një treg të trazuar, a mund të siguroheni që puna juaj është e sigurt? Lexoni këto këshilla ndihmëse për të mësuar mënyrën më të mirë sesi të siguroni punën për të ardhmen.

1.      Mbështesni ndryshimin, mos kini frikë nga ai!

Për shumë punonjës, sa më shumë të qëndrojnë në një punë aq më e vështirë është të pranojnë ndryshimin. Kur dalin praktikat të reja dhe përdoren proçedura më të avancuara, është e rëndësishme që t’i pranoni këto ndryshime edhe nëse nënkuptoni programe trajnimi për kurse për të zhvilluar aftësitë tuaja. Sa më i gjithëanshëm të jeni si një punonjës, aq më shumë do të prireni për ta mbajtur punën tuaj kur kohët bëhen të vështira.

2.      Kreativitet-mendoni përtej kufijve!

Të qenit një person me logjikë dhe racional do t’iu çojë ju përtej punës në ditët e sotme. Ju duhet të jeni i aftë të mendoni përtej kornizave, të vini me provimin e praktikave të reja dhe të zhvilloni mënyra të reja për kompaninë në mënyrë që ajo të zhvillohet.

3.      Rrjeti në biznes

Ju mund të mendoni që mënyra më e mirë për të vazhduar është të lidheni me profesionistë jashtë punës suaj, por në realitet, sa më shumë njerëz të njihni dhe sa më shumë të zhvilloni rrjetin tuaj aq më shumë ka mundësi që puna juaj të jetë e sigurtë kur diskutohen vendimet.

4.      Fusha kulturore

Me zgjerimin e bizneseve në rajone të huaja dhe kur bizneset bëhen ndërkombëtare falë punonjësve të jashtëm, është e rëndësishme që ju të jeni të vetëdijshëm. Ju nuk duhet vetëm të jeni të aftë të mbani avantazhin tuaj konkurrues për homologët e huaj, por duhet të jeni i aftë për t’i parë gjërat nga perspektiva të ndryshme. Duke mësuar më shumë për kulturat e ndryshme ju do të zhvilloni horizontin tuaj.

5.      Vet-përmirësimi dhe progresi

Mos flini kurrë mbi dafina! Sa më shumë ta shtyni veten tuaj të bëni diçka, ju do të shikoni se të tjerët do të presin nga ju që të jeni i pari që do të largoheni kur të fillojnë kohët e vështira. Është e rëndësishme që ju të induktoni vet-vlerësim dhe të punoni vazhdimisht për të zhvilluar aftësi të reja. Sa më shumë të zhvilluar dhe sa më shumë aftësi të keni si një ekspert në fushën tuaj, aq më pak mundësi ka që ju ta humbisni punën tuaj nëse kompania po redukton kostot.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...