Thursday, October 22, 2020

Mënyrat për të dashur punën tuaj!

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

happy_business_woman_10442489Duajeni punën, mos e lini atë.
Duke qënë se jetojmë në një kohë krize ekonomike  papunësia është rritur  edha ata që janë me fat të kenë një punë nuk e shijojnë atë. Dhe kur koha kalon nëse nuk e doni punën tuaj, lind pyetja si mund të keni sukses në të. Nëse ju jeni një  nga ata persona të cilët i urrejnë  mëngjeset e të hënave, atëhere  sipas “Main Street “ janë sugjeruar 10 mënyra nga trajnuesit e karrierës se si ta bëni punën tuaj më shpërblyese, argëtuese dhe motivuese. Sipas ekspertëve ju kaloni  të paktën pesë nga shtatë ditët e javës në punë dhe  më e pakta që mund të bëni është të zbaviteni ndërsa punoni.

1.Reflektoni

Reflektoni për të kuptuar përse puna juaj nuk po ju kënaq. Kjo ndodh për shkak të kolegëve tuaj, shefit apo ndoshta është industria në tërësi e cila nuk ju pëlqen? Shpesh herë ne e gjejmë veten duke mos e pëlqyer më punën që bëjmë, dhe nuk arrijmë të kuptojmë përse ndodh kështu. Vlerësojini arsyet specifike përse nuk jeni i lumtur dhe analizojini ato një nga një sikurse shprehet Andrea Worch ekspert . Mos e lejoni  krizën ekonomike t’ju lërë ju në një punë që nuk e pëlqeni por qëndroni vetëm sepse rrezikoni të mbeteni i papunë.  Gjithmonë ekzistojnë mundësi  por edhe nëse kjo dështon gjeni mundësinë që mbas pune  të planifikoni aktivitete që t’ju motivojnë për ditën tjetër. Mbasi ti provoni këto ndoshta do të kuptoni se jeni me fat që e keni një punë dhe se problemet tuaja në fakt janë të vogla.

vazhdon…

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...