Sunday, January 17, 2021

Mënyrat për të dalë në pah në punë

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Why daydreaming at work could be a good thingPjesën më të madhe të kohës, një punonjës i mirë e shpenzon duke ndihmuar të tjerët: kompaninë, punonjësit e tjerë, klientët etj. Gjithashtu, një punonjës i mirë duhet të ndihmojë njëkohësisht dhe veten për arsye personale, por edhe sepse nga suksesi i tij varet suksesi i të tjerëve.

Që të keni sukses, ju duhet të dalloheni nga një grup I caktuar. Ndiqni këto pesë këshilla:

Duhet të keni një qëllim
Shpesh herë, punonjësit dhe menaxherët janë të parët që vijnë në punë.  Deri këtu shumë mirë, por me se merreni gjatë kësaj kohe? Në vend që ta nisni ditën duke kontrolluar e-mailin apo duke nisur diçka të re, përpiquni të kujdeseni për probleme ende të pazgjidhura nga dita e mëparshme. Mos u bëni personi që s’bën gjë tjetër veç fik dhe ndez dritat, bëhuni personi i cili hyn i pari dhe del i fundit nga puna. Jo vetëm që do të rrisni performancën tuaj, por do të filloni të rrisni besimin e të tjerëve tek ju:

Njihuni për diçka specifike
Të gjithë duam të arrijmë disa standarte që i kemi vënë qëllim vetes, por jo detyrimisht kjo do t`ju dallojë nga të tjerët. Tejkaloheni normën. Bëhuni lideri i cili arrin të drejtojë edhe punjonjësit më të vështirë, bëhuni menaxheri i cili vazhdimisht promovon vlerat e punonjësve, bëhuni punonjësi i cili përgjigjet më shpejtë, vepron më shpejtë dhe është gjithmonë i vëmendshëm.

Pak fjalë, shumë vepra
Shumë njerëz preferojnë që më shumë të flasin për problemet e tyre, sesa ti zgjidhin ato. Në vend që të fokusoheni tek problematikat që keni hasur në një situatë, ose në një projekt, përvishini mëngët, dhe zgjidheni atë. Të gjithë mund të flasin për probleme, por jo të gjithë mund ti zgjidhin ato.

Tregoni pak nga ana juaj personale
Interesat personale ju bëjnë më të lehtë për tu identifikuar dhe për tu mbajtur mend. Ky është një avantazh i madh, sidomos në kohët e sotme ku konkurrenca për punë është shumë e egër. Thjesht përpiquni që ana juaj  të mos i mbulojë arritjet tuaja profesionale. Lejojini njerëz t`ju njohin, disa detaje personale shtojnë pak ngjyra mbi profilin tuaj profesional.

Punoni më shumë se të tjerët
Shikoni përreth: sa njerëz janë duke bërë maksimumin e tyre në punë? Shumë pak prej tyre. Është mënyra më e mirë, dhe më e thjeshtë për tu dalluar nga të tjerët.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...