Monday, January 25, 2021

Mënyrat për të bërë një impresion të mirë në intervistën tuaj të punës

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

images2Intervistat e punës kanë tendencë që të jenë eksperienca që tendosin nervat. Kështu që është e rëndësishme që të jeni plotësisht të përgatitur për ditën e madhe për tu siguruar që jeni me vetëbesim në përgjigjet tuaja, aftësitë dhe gjuhën e trupit. Të qënurit të pa përgatitur dhe të ndrojtur gjatë intervistës mund të ketë një efekt vendimtar dhe mund të rezultojë që rekrutuesi të ketë një impresion të parë të varfër për ju.

Më poshtë keni një guidë të shkrutër sesi të krijoni një impresion që zgjat gjatë intervistës së punë:

Tregohuni të përpiktë
Kur arrini në një intervistë këshillohet që të arrini 10 minuta para takimit. Duke u shfaqur më herët, ju jeni duke treguar që jeni të përpiktë dhe me aftësi organizaconale. Intervistuesit kanë tendencë të formojnë një impresion të keq të kandidatëve që arrijnë vonë

Vishuni në mënyrë profesionale
Imazhi luan një rol domethënës në impresionin e parë. Nëse individët vishen të papërshtatshëm në intervistë, intervistuesi ka të ngjarë ta tregojë atë si një kandidat jo premtues. “Vishuni për sukses” është një nga termat më popullor të përdorur për të përshkruar rëndësinë e veshjes në intervistë. Nëse doni që të jeni të suksesshëm, vishuni sikur ju tashmë e keni rolin për të cilin ju po intervistoheni.

Paraqituni të rregullt
Kjo pjesë është e lidhur ngushtë me veshjen profesionale ndërsa rregullimi është pjesë e imazhit total. Kandidatët meshkuj duhet të jenë të rruajtur mirë, thonjë dhe flokë të rregulluar. Femrat duhet të përpiqen dhe të mbajnë stile flokësh të përshtatshme dhe thonjë të mbajtur mirë. Është e rëndësishme që të vëzhgoni higjenën personale në të gjithë kohën.

Shprehjet e fytyrës
Shumë kandidatë e përkthejnë nervozizmin e tyre dhe ankthin nëpërmjet gjuhës së trupit pa i kuptuar. Kështu që rekomandohet që të praktikoni një shprehje fytyre përpara një pasqyre në shtëpi, duke u siguruar që ju portretizoni një personalitet pozitiv dhe të këndshëm. Përpiquni që të mbani kontakt me sy me intervistuesin gjatë intervistës dhe buzëqeshni për të shfaquar entuziazëm për rolin.

Kini vetëbesim
Kandidatët janë të këshilluar që të kenë një çështje të personalizuar në intervistë duke u shfaqur entuziast, të motivuar dhe potencial, punonjës pozitiv për kompaninë. Vendosni një ton të mirë për intervistën nga një tundje duarsh të vendosur, duke rikujtuar emrat e intervistuesve. Kjo siguron që ju mbani mend emrin tuaj dhe personalitetin pasi intervista është përfunduar.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...