Monday, April 12, 2021

Menaxhimi i Stresit

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

stress 134433 LKa shumë mënyra të cilat ne mund ti përdorim për të menaxhuar stresin.  Këto mënyra do të na ndihmojnë që të qëndrojmë të qetë dhe efektiv në situata të presionit të lartë , gjithashtu do të na ndihmojnë të shmangim problemet e stresit afatgjatë.  Zakonisht ne kemi disa mënyra të pashëndetshme për të menaxhuar stresin si: duhani, pimë shumë, gjum me orë të gjata, qëndrojmë shumë përpara televizorit ose kompjuterit, largohemi nga miqtë, familja dhe aktivitetet e ndryshme.  Ne duhet të dimë se janë disa strategji më të shëndetshme me anë të cilave mund të menaxhojmë stresin.
Ato janë:

•   Shmangni stresin e panevojshëm
•    Merrini çështjet në kontroll
•    Shmangni njerëzit që ju stresojnë
•    Menaxhoni kohën tuaj më mirë
•    Shikoni anët pozitive të çështjeve
•    Mos provoni të kontrolloni të pakontrollueshmen
•    Mësoni të falni
•    Tregojini ndjenjat tuaja
•    Gjeni kohë për qef dhe qetësi
•    Komunikoni me të tjerët
•    Bëni dicka që ju pëlqen cdo ditë si komedi, muzikë, miqtë, shëtitje, masazhe
•    Mbani sensin e  humorit
•    Mbani një dietë të shëndetshme
•    Bëni ushtrime dhe gjum të mjaftueshëm
•    Mos përdorni duhanin, alkolin, kafeinën, sheqerin

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...