Monday, October 19, 2020

Menaxhimi i konflikteve me shefin

Duhen lexuar

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

10618574.cmsÇdo ambient pune duhet të reflektojë profesionionalizëm, produktivitet dhe punë skuadre. Megjithatë, nganjëherë dalin disa probleme të cilat e vështirësojnë punën.

Askush nuk është perfekt, dhe është normale që njerëzit të hasin probleme mes njëri tjetrit. Nëse konfiliktoheni me shefin tuaj, ose me nivele të tjera të menaxhimit, atëherë do t`ju duhen këto këshilla për ti menaxhuar konfliktet tuaja.

Kontrolloni emocionet tuaja
Konfliktet nuk duhet të bazohen tek emocionet. Nëse konfliket janë me shefin tuaj, sigurohuni të përqëndroheni tek zgjidhja praktike e problemit, dhe jo të mbani qëndrim emocional.

Ndaloni për një moment dhe vlerësoni situatën. Rikujtoni gjithë konfliktet që keni hasur kohët e fundit, dhe mënyrën sesi ato kanë ndikuar në punën tuaj, dhe në jetën tuaj personale. Mundohuni të jeni gjithmonë shumë profesional gjatë bisedës suaj, në vend që të insistoni të tregoni se si situata ju ka prekur emocionalisht.

Vlerësoheni situatën nga të gjitha perspektivat
Ju duhet të kuptoni se të gjithë mund të gabojnë, kështu që mos mendoni se nga ana juaj ju nuk keni asnjë faj. Cilat janë arsyet e vërteta mbas konfliktit? A jeni të gatshëm të pranoni se edhe ju keni gabuar diku gjatë rrugës? Kush tjetër është përfshirë?

Në këtë pikë ju mund të diskutoni me shefin tuaj rreth situatës. Kini kujdes të mos i hidhni fajin atij apo dikujt tjetër. Dëgjoni me vëmendje përgjigjen e shefit tuaj dhe përpiquni ta vlerësoni situatën sipas këndvështrimit të tij.

Mos flisni prapa krahëve
Shmangni diskutimet mbi problemin me kolegët. Kjo mund të merrët si shenjë negative ndaj jush nga menaxhim, dhe nuk do të bëjë gjë tjetër veçse do të përkeqësojë situatën. Më mirë, përpiquni të heshtni në ambientin e punës, dhe ndërkaq mund të diskutoni problemin me familjen dhe miqtë.

- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

Grafiku i çuditshem i “rritjes” se pages minimale ne Shqiperi

Çështja e pagave është rikthyer si objekt diskutimi tashmë 7 muaj para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.  Qeveria ka në...