Monday, April 12, 2021

Manaxhimi i Burimeve Njerëzore

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

bnjPyetje:
Çfarë është manaxhimi i burimeve njerëzore?

Përgjigje:

Përshëndetje, ju falenderojme që na keni shkruar.

Konceptet moderne të manaxhimit të burimeve njerëzore nënkuptojnë manaxhimin e  kompetencave, kënaqësinë e klientit nga shërbimi dhe përgjegjshmërinë e punonjësve. Sot drejtuesit e burimeve njerëzore janë gjithmonë e me tepër të ndërgjegjshëm se pa joshjen, zhvillimin dhe qëndrimin në punë të më të mirëve, kompania nuk mund të sigurojë satisfaksionin e klientit, pra të sigurojë një zhvillim të vazhdueshëm të saj.
Në vendet e zhvilluara perëndimore, menaxhimi i burimeve njerëzore është kthyer në një specialitet kompleks të qëndrueshëm, me procedura  specifike të integruara sipas modeleve më të fundit të tregut. Vende të ndryshme aplikojnë dhe modele të ndryshme të menaxhimit të burimeve njerëzore,  si ai anglez  Investors in People apo atë amerikan Capability Maturity Model – People (CMM-P ).

Të tjerët kanë krijuar ligje që reflektojnë zhvillimin e këtyre koncepteve. Në Francë mund të përmendim disa ligje që kanë të bëjnë me burimet njerëzore si: ligji mbi formimin profesional, ligji mbi tërësinë e kompetencave dhe ligji mbi të drejtën individuale të formimit.
Në Shqipëri funksioni i burimeve njerëzore shpeshherë ka qenë i kufizuar në disa aktivitete specifike si: rrogat e punonjësve, pushimet, mungesat e tyre, etj. Këto aktivitete njihen me funksionin e zyrës së “personelit “.

Ndërkohë, koncepti modern i funksionit të burimeve njerëzore mbulon vlerësimin e nevojave strategjike të burimeve njerëzore, identifikimin e kompetencave të përftuara me qëllim realizimin e strategjive dhe vizionin
organizativ, menaxhimin e rekrutimit, integrimin e punonjësve, të kuadrove, trajnimin, ngritja në detyrë si dhe vlerësimin e performancës
dhe menaxhimin e saj.

Ne mund të themi me siguri që në Shqipëri koncepti modern i menaxhimit të burimeve njerëzore, i konceptuar  si në perëndim, është larg aplikimit si i tillë në kompanitë vendase.

Me respekt
duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...