Monday, January 25, 2021

Leximi i gjuhës së trupit gjatë intervistës

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

BodyLanguage Discussion1Gjatë një interviste pune është thelbësore të mësoni sesi të lexoni gjuhën e trupit. Kjo do t’ju mundësojë zgjerimin e aftësive tuaja për të gjetur punonjësin e duhur për kompaninë tuaj. Leximi njohja e gjuhës së trupit do t’ju tregojë një marrëveshje më të mirë sesa fjalët, me aplikuesin e punës. Nëse përqëndroheni tek aplikuesi për disa çaste, kontakti i syve apo komunikimi verbal mund t’ju ndihmojë në përcaktimin e nivelit real të tyre.

Gjuha e trupit ju mundëson njohjen e sekreteve të personalitetit të një personi pa e kuptuar edhe ai vetë,kështu që aftësia e leximit e kuptimit të tij mund të jetë e paçmuar.

Mësoni këto truke për të interpretuar gjuhën e trupit , dhe për të përmirësuar vlerësimin e një punonjësi të ardhshëm:

Përpara intervistës
Pas mbërritjes së kandidatit për intervistë duhet të prisni të hyni pas vendosjes së tij në zyrën e pritjeve të intervistimit. Kjo është mundësia juaj për “të vëzhguar “ fytyrën e tij si reagon kur gjendet i vetëm. Si është i ulur kandidati?Si eshte pozicioni i qëndrimit të tij?Janë krahët dhe këmbët e tij të kryqëzuara, si një formë për tu mbrojtur, apo shfaqen të qetë dhe të relaksuar? Duket i buzeqeshur, apo është i ulur dhe i tensionuar?

Mundohuni ta shikoni kandidatin përpara njohjes apo takimit zyrtar me të. Kjo do t’ju ofrojë ju përshtypjen e parë për kandidatin.

Shtrëngimi i duarve
Kur takoheni për herë të parë me kandidatin, duhet t’i ofroheni ju me një shtrëngim duarsh, edhe nëse ai heziton për të qënë i pari. Shtrëngimi i tij i duarve është i fortë apo i dobët?Një shtrëngim duarsh i dobët tregon mungesën e entuziazmit, madje edhe një personalitet të dobët. Nga ana tjetër, një shtrëngim duarsh i fortë transmeton se kandidati ka bindje, forcë dhe besim. Sigurohuni për informacionin që transmetohet nga ky shtrëngim i parë duarsh, ishit ju apo kandidati?

Hyrja në zyrë
Si është sjellja e tyre kur futen në zyrë? Supet e tyre janë të kthyer, apo të drejtë dhe me besim? Rikthimi në zyrë i tij është me kokën ulur , apo mban ende kontaktin me sy, me supe të mbledhura apo me një buzëqeshje rrezëllitëse? Të gjithë këta indikatorë verbal do t’ju mundësojnë një marrëveshje të mirë përpara se të fillojë intervista.

Gjatë intervistës
Kini parasysh: mbajtja e kontaktit me sy, apo komunikimi verbal gjatë intervistës është thelbësor! Nëse dikush heziton t’ju shikojë në sy mund të ndodhë për arsye se mund të jetë nervoz, i painteresuar ose i pandershëm.Qëndrimi është një tjetër element, që nuk duhet neglizhuar. Si qëndron ulur kandidati në karrigen, pozicionin e tij? Duket se ndihet i rehatuar apo nervoz? Duart i lëvizin në formën e marrëveshjes, apo ndryshojnë shpesh drejtimin? Kjo është një shenjë e sigurtë, që dikush është nervoz, i paduruar dhe i pasigurtë në vetvete.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...