Wednesday, November 25, 2020

Letra e Referencës

Duhen lexuar

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

1338212_business_manEshtë e rëndësishme të dimë si të shkruajmë një letër reference, sepse pothuaj se çdo njeriu i kërkohet të ofrojë një referencë në një kohë të caktuar gjatë karrierës së tij.

Çfarë duhet të përfshijmë në një letër reference?

Paragrafi i parë: Në këtë paragraf duhet të shpjegohen lidhjet e juaja me personin që po rekomandoni, duke përfshirë si njiheni ju me të dhe pse jeni ju i kualifikuar për të shkruar një letër reference për të rekomanduar punësim.

Paragrafi i dytë: Paragrafi i dytë i letrës së referencës duhet të përmbajë informacion specifik mbi personin për të cilin po shkruani, duke përfshirë pse ai është i kualifikuar? Çfarë mund të kontribuoj? Si edhe, pse ju po ofroni një letër reference? Nëse është e nevojshme, përdorni më shumë se një paragraf për të shpjeguar detajet.

Paragrafi i tretë: Gjatë shkrimit të një letre specifike për rekomandimin e një personi për një vend të caktuar pune, përmbajtja e saj duhet të jetë e tillë, që të përfshijë sa më shumë informacion mbi aftësitë dhe vlerat e personit që po rekomandoni. Qëllimi kryesor është të shpjegohet lidhja se si aftësitë e personit përputhen me pozicionin e punës për të cilin po aplikon.

Kërkoni një kopje të postimit për punësim, si edhe një kopje të CV-së të personit që do rekomandoni, në mënyrë që letra e referencës të dali sa më efektive dhe sa më e përputhshme me rrethanat.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

Puno nga ku te duash. Lamtumire orarit zyrtar te punes!

Puna nga shtëpia gjatë pandemisë ka lejuar që shumë prej nesh të lirohen nga vërtitjet e përditshme dhe ecejaket shtëpi-punë-shtëpi. Tani duket...