Wednesday, December 2, 2020

Kur shtrëngimi i duarve thotë diçka për ju

Duhen lexuar

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

download1Një nga gjërat e para për të cilat ju do të gjykoheni nga rekrutuesi ose punëdhënësi i ardhshëm është shtrëngimi i duarve. Ai mund të duket si një faktor relativisht jo i rëndësishëm për ju, por mos gaboni, shtrëngimi i duarve mund të jetë faktori vendimtar për të fituar punën ose jo.

Shikoni poshtë disa nga tipet më të zakonshme të shtrëngimeve të duarve dhe lexoni disa nga këshillat tona për shtrëngimin perfekt të duarve.

Dëmtimet
Qëllimi juaj nuk është që të lëndoni punonjësin tuaj të ardhshëm por ti jepni një shtrëngim duarsh të vendosur por të lehtë. Ju nuk jeni atje për ti treguar forcën tuaj në këtë aspekt, kështu që shmangni dëmtimin e duarve.

“Peshku i vdekur”
Ky emër i është dhënë një shtrëngimi duarsh të dobët që nuk përcjell aspak fuqi ose bindje. Kjo është mënyra më e shpejtë për të humbur një punën.

Shtrëngimi i 4 gishtave
Një nga shtrëngimet e duarve më irritues është shtrëngimi i 4 gishtave. Ky shtrëngim gishtash është atëherë kur ju nuk takoni dorën e rekrutuesi, ju thjesht kapni katër gishtat dhe i tundni.

Djersitja
Ju mund të jeni nervoz por nuk ka asgjë më të keqe se të mbash dorën e dikujt kur ajo është e lagur. Jepini duarve tuaja një fshirje të shpejtë në pantallona ose mbani një shishe me ujë të ftohtë për të mbajtur duart tuaja larg nga djersitja.

“Sallaksi”
Si rregull, kurrë asnjëherë mos shtrëngoni dorën e dikujt me dorën tuaj të majtë. Është e njohur si sallaksi dhe duhet shmangur. Nëse ju keni nevojë të mbani diçka bëjeni këtë me dorën tuaj të majtë, dhe mbajeni të djathën të lirë për takime dhe përshëndetje.

Reagimi i përjetshëm
Kjo ndodh kur shtrëngimi i duarve duket sikur nuk do të mbarojë kurrë. Si rregull, një shtrëngim duarsh duhet të ketë 3-4 tundje të qëndrueshme dhe kaq. Më shumë se kjo ju bën të dukeni si të dëshpëruar.

Tundja torturese
Nëse ju insistoni që të vendosni unaza të mëdha me gurë të çmuar të vegjël, të paktën vendosini ato në dorën tuaj të majtë. Tundja e duarve të dikujt me shumë unaza mund të jetë shumë më e dhimbshme sesa ju e imagjinoni.

Këshilla për shtrëngimin perfekt të duarve
Trajtojeni rekrutuesin me besim. Sigurohuni që dora juaj të jetë e thatë dhe shmangni çdo bizhuteri të mprehtë, pastaj shkoni për shtrëngimin e duarve. Pëllëmba juaj duhet të takojë pëllëmbën e rekrutuesit. Jepini 3-4 tundje të qëndrueshme dhe mikpritëse dhe më pas lirohuni (vetëm në rast se rekrutuesi vazhdon më gjatë atëherë në këtë rast vazhdoni të tundni dorën!)

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

Mundesi internshipi per 5 te rinj ne kompani te njohura mediatike. Nga UNICEF & ICTSlab

UNICEF Shqipëri në bashkëpunim me qendrën laboratorike multifunksionale ICTSlab organizuan në datat 20-21-22 Nëntor aktivitetin social-rinor PONDER në kuadër të projektit ‘Transformimi...