Thursday, October 22, 2020

Koha më e mirë për t’u larguar nga puna

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Foto 21Ndonjëherë mund t’ju ndodhi që puna t’ju duket shumë e lodhshme, nuk fitoni para mjaftueshëm apo dëshironi të largoheni realisht nga ajo punë pasi nuk ndjeheni të motivuar. Ndoshta kjo është pikërisht koha kur duhet të bëni një lëvizje, por para se të lini punën ekzistuese, tregohuni të zgjuar dhe kërkoni fillimisht një punë të re.

Do të keni më shumë shanse për të fituar një pozicion nëse ju jeni ende në një punë. Punëdhënësit vlerësojnë më shumë një kandidat i cili është i njohur me ambjentet e punës dhe me kulturën në një kompani sesa një kandidat i papunë.

Punëdhënësit preferojnë ata kandidatë që kanë pasionin për të punuar në kompaninë e tyre specifikisht.

Nëse një kandidat paraqitet me qëllimin e qartë se do pikërisht atë pozicion, ka më shumë mundësi se një kandidat që është duke kërkuar një punë çfarëdo.

Duhet të keni parasysh që ju mund të keni aftësi dhe kualifikime për të cilat të tjerët do të paguanin shumë.

Duhet të ruani pozicionin tuaj aktual edhe për një arsye tjetër: për të bërë lëvizjen e duhur.

Nëse ju jeni aktualisht në një pozicion pune, nuk ndjeheni shumë të detyruar të gjeni një punë menjëherë. Nëse nuk keni asnjë punë, presioni financiar mund t’ju ndikojë në kërkimin e një pune sa më të shpejtë dhe ndoshta nuk do të bëni një zgjedhje të zgjuar.

Fakti që ju po largoheni nga një kompani dhe po shkoni në një tjetër, mund t’ju japi luksin e të zgjedhurit.

Ju mund të bëni edhe negociata me punëdhënësin e ardhshëm për kushte të veçanta, pasi ju nuk do të dëshironit të largoheshit nga një kompani për të shkuar në një tjetër me të njëjtat kushte.

Karriera është shumë e rëndësishme dhe ndikon edhe në cilësinë e jetës së njeriut.

Nuk mund të bëni një punë të lodhshme, pa motivim e të shikoni sesi vitet e jetës suaj fluturojnë. Kërkoni punën që keni pasion, për të cilën do të ndjeheni krenarë, punën ku kontributet tuaja vlerësohen. Ndërkohë që kërkoni, ruajeni pozicioin tuaj aktual.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...