Monday, October 19, 2020

Këshilla për të qenë një punonjës shumë i mirë

Duhen lexuar

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

images2A ndiheni shpesh sikur keni ngecur? Ndoshta karriera juaj mezi po zhvillohet vitet e fundit ose keni pritur për ngritjen në detyrë por nuk ka ardhur, atëherë është e rëndësishme që të kuptoni se cfarë po ndodh me punën tuaj. Çfarë po e pengon procesin tuaj?

Përpara se të fajësoni shefin tuaj, lexoni këshillat e mëposhtëme sesi të bëheni një punonjës perfekt në punë…

Tregohuni gjithmonë korrekt
Ok, përplasja e makinës iu vonoi 10 minuta në punë por mos e lini vonesën të bëhet një gjë normale. Planifikoni gjithmonë një kohë shtesë për ngjarjet e paparishikueshme dhe i vini si synim vetes për të qenë në zyrë 5 minuta para nisjes së punës.

Mos e lini pushimin e drekës të ndeshet me orët tuaja të punës. Mjaft menaxherë janë të vëmendshëm ndaj përpikmërisë së punonjësve të tyre dhe një perceptim negativ ndaj jush mund të pengojë progresin e karrierës suaj në mënyrë domethënëse. Kështu që luani mirë me letrat tuaja dhe i kushtoni vëmendje përpikmërisë.

Shmangni thashethemet
Thashethemet në vendin e punës! Një aktivitet mjaft frustues! Çdo individ i ka qejf thashethemet dhe nuk ka rëndësi se në çfarë ambienti pune punon,thashethemet ekzistojnë kudo.

Që të bëheni një punonjës i mirë shmangni thashethemet. Duke manovruar situatën dhe duke mos u marrë me thashetheme ju do të jeni i aftë të fokusoheni në punë dhe të punoni më shumë.

Mund të duket e vështirë që të mbuloni veshët tuaj nga biseda të këndshme ,por ju do të bëheni një person më i mirë duke e shmangur atë dhe shefi juaj do t’iu vlerësojë. Kështu distanconi veten tuaj nga thashethemexhinjtë dhe mbi të gjitha refuzoni për t’u përfshirë.

Punoni në mënyrë të pavarur
A jeni një nga punonjësit që nuk mund ta mbaroni një detyrë derisa shefi juaj ju jep një nxitje drejt drejtimit të duhur? A e keni të vështirë të merrni vendimet tuaja? Stop! Mbani një qëndrim profesional ndaj ditës suaj të punës, kuptoni gjithçka që ka lidhje me biznesin që po punoni dhe mësoni sesi të merrni vendimet tuaja!!!

- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

Grafiku i çuditshem i “rritjes” se pages minimale ne Shqiperi

Çështja e pagave është rikthyer si objekt diskutimi tashmë 7 muaj para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.  Qeveria ka në...