Thursday, October 22, 2020

Keni një martesë të palumtur me punën tuaj? Është koha për një divorc!

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

 

images 91Është tani koha për të marrë një qëndrim. Pse ju duhet të kaloni jetën tuaj duke humbur çdo ditë në një punë që ju e urreni, të rrethuar nga kolegët të cilët nuk ju respektojnë dhe duke punuar për një kompani që nuk vlerëson? Për fat të keq shumë punonjës janë mbërthyer në një rryme dhe për shkak se ata janë kaq të familjarizuar me rutinën e tyre të përditshme, ata ndjehen të pafuqishëm për ta ndryshuar atë. E pra, ka disa lajme të mira për ata të cilët kanë qenë të martuar me punën e tyre, fatkeqësisht për vite me radhë – ka dritë në fund të tunelit! Martesa (Punësimi) kjo kontratë që keni nënshkruar, nuk mund të mbajë në punë për të gjithë përjetësinë, ju mund të lironi veten njëherë e më parë!

Si ta lini punën tuaj

Njoftimi se ju jeni duke ikur nga puna juaj mund të jetë poshtërues, shqetësues dhe potencialisht, një vendim i rrezikshëm – por në jetë duhen marrë rreziqe. Nëse ju nuk jeni të kënaqur me gjendjen tuaj dhe nuk ka shenja të dukshme të rregullimit të saj, atëherë ju duhet të tregoheni mjaft e fortë dhe të bëni një ndryshim.

Këto janë disa mënyra për të lënë punën tuaj me dinjitet dhe stil

1 Së pari ju duhet të hartoni një listë me të mirat dhe të këqijat që sjell vendimi për të lënë punën tuaj – të bëni që të mirat të jenë më shumë se të këqijat (a janë të mjaftueshme për tju bërë të largoheni)? Nëse është kështu, atëherë ju duhet të filloni planifikimin.

2 Hartimi i një plani-veprimi. Ju nuk mund të lini punën tuaj, pa pasur diçka tjetër të paramenduar për të lëvizur- Gjëja e fundit që doni është që të jeni të papunë dhe të harruar.

3 I siguruat vetes një punë që do ju gëzojë? Veprimi juaj i ardhshëm është: të shkruani një letër dorëheqjeje. Kaloni disa kohë duke punuar me të dhe të mbeteni gjithmonë të sjellshëm dhe profesional – Asnjëherë nuk i dihet kur mund t’ju duhet një referencë për më vonë.

4 Pasi menaxhimi të mësojë për vendimin tuaj, ju duhet të informoni kolegët tuaj, miqtë dhe familjen. Edhe pse kjo mund të jetë e vështirë për tu bërë, është e nevojshme. Ju duhet të jeni i sinqertë me ata që janë pranë jush në mënyrë që të mund të mbani marrëdhënie të ngushta pune me ta.

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...