Monday, April 12, 2021

Keni mbaruar universitetin dhe po kërkoni punë? Si fillim lëvizni nga vendi!

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

asking1Më shumë se 9.944 student mbaruan universitetin këtë verë dhe shumë prej tyre nuk e kanë idene se si të këkojnë punë. Sa strikt duhet të jetë një prind në mënyrë që ti nxis ata të punojnë në këto kohë të vështira financiare.

Kur pushimeve verore iu vjen fundi dhe të gjithë studentet nisin përgatitjet per semestrin e ri, prindërit e kuptojnë se djali i tyre i diplomuar është ende duke i shpenzuar ditët e tij i ngulur para televizorit dhe e prish këtë rehati vetem për të shkruar mesazhe, për Facebook apo për të dalë mbrëmjeve.

Ky skenar pasqyron mijra familje. Shumë  studentë e mbaruan universitetin këtë verë dhe shumë prej tyre nuk dinë se cfarë të bëjnë më pas. Të shqetësuar që atyre iu duhet një punë por nuk e dinë si ta gjejnë, fëmijët bëhen rebelë kurse prindërit të bezdisur.

Në këtë situatë prindërit e gjejnë veten në vështirësi kur shohin fëmijët e tyre që nuk çajnë dot në këtë treg pune dhe fillojnë të interesohen nëpër miq e stërmiq në mënyrë që tia sigurojnë një punë sa më komode djalit apo vajzës së tyre. Kjo është mënyra se si funksionojnë gjërat, dhe më e lehta për ti dhënë zgjidhje, kështu djali ose vajza nuk ka pse të preokupohet, mbasi i ka kryer pushimet dhe cdo gjë ia ka siguruar prindi.

Gjithsesi ne këshillojmë të filloni të ndryshoni. Jemi ende në shtator dhe ky është muaji më i mire për një të sapodiplomuar të gjejë punë. Pothuajse të gjithë janë kthyer nga pushimet, puna nis me vrull, ka mundësi internshipi dhe nëse jeni me fat edhe oferta pune.

Këshilla:

Listoni se cfarë jeni të aftë të bëni dhe cfarë nuk doni të bëni

Regjistrouni tek site si www.duapune.com apo kontrolloni gazeta te cilat mundesojnë informacion punësimi.

Përftoni eksperiencë pune, cfardo që të jetë vullnetare, internshipe, etj

Nëse e keni piketuar një kompani, zbuloni se cfarë ata duan dhe mundohuni ti kontaktoni menjëherë.

Shkoni në zyrën e karrierës së universitetit, ata kane kontakte dhe lidhje me kompani dhe univesitete te tjera.

Vizitoni panaire punësimi, janë një mundësi e mirë për të gjetur punë edhe nëse sapo jeni diplomuar.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...