Tuesday, October 27, 2020

4 Këshilla për të shkruar email që njerëzit ta lexojnë

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

email rulesNe të gjithë kemi fshirë një email për shkak se sapo e kemi hapur, nuk na është dukur i rëndësishëm ose i dobishëm. Kjo nuk është ajo që autori i emailit kishte ndërmend.

Këto katër këshilla do tju ndihmojnë qe emaili juaj te lexohet:

1. Hiq “të tepërtat”. Nëse një lexues shikon përseritje te fjalëve, ka shume mundësi që të mos e lexojë fare emailin

2. Përdor specifikime. Zëvëndëso mbiemrat e ndajfoljet me numra ose shembuj. “Ky gabim i madh na kushton shumë para” është më e mirë i thënë: “Ky është një gabim që na kushton 1 milion lekë në muaj.”

3. Qëndroni në temë. Nëse një fjali nuk ka të bëjë me qëllimin tuaj kryesor, fshijeni atë.

4. Shkurtimet. Shumë njerëz i lexojnë email-et me celularë. Mos harroni se një email me 10 fjali duket si një mesazh shumë i madh në ekranin e një celulari. (marrë nga HBSP Korrik 2009)

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.