Thursday, October 22, 2020

Karriera e duhur

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

udheheqjaKonfuci ka thënë: “Gjeni punën që ju dëshironi, dhe ju nuk do të punoni asnjë ditë në jetën tuaj.”

Cila është puna që ju ëndërroni?

Disa nga ne kujtojnë kohën kur në fëmijërinë tonë u përgjigjeshim pyetjeve të tilla si: cfarë do të bëhesh kur të rritesh?
Disa nga ne janë akoma në përpjekje për ti dhënë përgjigje kësaj pyetje, edhe pse mjaftueshëm të rritur. Disa të tjerë, kanë provuar një karrierë ose dy, dhe pastaj marrin një drejtim karriere ndryshe.  Koha  disavjecare e punës për të njëjtën kompani ka ikur dhe në shumë njerëz kjo eksperiencë e gjatë në të njëjtën kompani nuk konsiderohet si vlerë por si nevojë për të ndryshuar karrierë, dhe për të parë mundësinë e opsioneve të reja.

Si të gjejmë punën e ëndërrave?

Ëndërrat vijnë në të gjitha format dhe përmasat. Ato janë shpeshherë të arritshme, ndryshe nga se e mendojmë. Hapi i parë për realizimin e ëndërrave tuaja fillon nga zbulimi i asaj që ju dëshironi të bëni me jetën tuaj. Kërkimet në tregun e punës, koherenca me industritë më të rëndësishme në treg, dhe fushat e karrierës do t’ju ndihmojnë të evidentovi opsionet e mundshme disponibël që shkojnë paralel me aftësitë dhe interesat tuaja.
Konsideroni një eksperiencë pune afatshkurtër, ose një praktikë për të eksperiementuar me një pozicion ndryshe nga ai aktual
Nëse ju keni nevojë për aftësi të reja për të përmbushur qëllimet tuaja, konsiderojeni kthimin “në shkollë” për të marrë trajnimin e duhur.

Më pas, ndiqni ëndërrat tuaja sa më mirë të mundeni…

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...