Sunday, October 25, 2020

Kaloni në nivelin tjetër të karrierës suaj duke ndjekur këto hapa

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

Foto 44Të pasurit e një zakoni që është shumë i përsëritur sa kthehet në një fiksim, tingëllon si diçka e keqe. Megjithatë, mund të dalë diçka pozitive nga gjithë kjo situatë, në qoftë se fokusoni energjitë tuaja në ato gjëra që do t’iu ndihmojnë të ecni përpara.

Fatmirësisht, ka gjëra që mund të bëni çdo ditë që mund t’iu ndihmojnë të kaloni në nivelin tjetër të karrierës suaj:

  1. Ndiqni pasionin tuaj

Të ndjekësh pasionin do të thotë të zbulosh atë çfarë të pëlqen dhe te punosh për të arritur qëllimin tënd. Në qoftë se e doni punën tuaj, do bëni ç’të jetë e mundur që të jeni ekselent dhe do të kërkoni gjithnjë mënyra për tu përmirësuar. Sekreti i zhvillimit të karrierës është të garoni kundër vetes dhe të tejkaloni në mënyrë konstante kufinjtë tuaj.

  1. Shpreh që e do vërtetë

Në qoftë se po kërkoni një punë të re në një industri tjetër, duhet të demonstroni vullnetin tuaj për ta bërë atë. Shfaqja e kësaj dëshire është gjysma e punës për të arritur qëllimin tuaj dhe çdo hap i vogël që hidhni ditë pas ditë do të bëjë diferencimin. Sigurohuni që të praktikoni ato aftësi që do t’iu ndihmojnë të arrini majën.

  1. Kërkoni mundësi të reja

Marrja përsipër e rrezikut është pjesë e zhvillimit të karrierës. Që të ecni përpara duhet të jeni të gatshëm të bëni diçka ndryshe. Kërkoni çdo ditë për mundësi të reja që bëjnë për ju. Ndërlidhuni me njerëz të tjerë dhe krijojini vetes mundësi të reja.

  1. Besoni në vetvete

Një nga qëllimet tuaja më të mëdha duhet të jetë zhvillimi i vetëbesimit. Kjo mund t’iu ndihmojë të kuptoni si mund ta përmirësoni karrierën tuaj dhe të merrni maksimumin nga çdo mundësi që ju ofrohet. Kur duhet të merrni një vendim lidhur me karrierën tuaj, mësohuni tu besoni instikteve tuaja.

  1. Përcaktoni qëllimet tuaja lidhur me karrierën

Çdo natë analizoni çfare keni bërë përgjatë ditës. Kuptoni në qofte se veprimet tuaja ju kanë afruar apo jo me objektivat që keni ngritur për karrierën tuaj. Skiconi planin tuaj të karrierës dhe përcaktoni rregullisht qëllimet për të kuptuar nëse vërtet jeni aty ku do të donit të ishit.

  1. Ofroni ndihmën tuaj

Kur u ofroni të tjerëve ndihmë, përveçse ju fal juve kënaqësi, zgjeron gjithashtu rrjetin tuaj të njohjeve. Përfshihuni nëpër projekte të ndryshme, ndihmoni miqtë tuaj dhe shpjegohuni atyre qëllimet tuaja.

  1. Jini të hapur ndaj të mësuarit

Proçesi i të mësuarit është i pafundëm. Mësoni gjëra të reja dhe krijojini vetes mundësinë për tu rritur profesionalisht. Jini gjithmonë në kërkim të mënyrave të ndryshme për të përmirësuar veten.

  1. Ngrini zërin

Ndonjëherë, gjithçka që ju nevojitet është të lini të tjerët të kuptojnë që ju ndodheni aty dhe jeni të gatshëm të arrini të gjitha aspirimet tuaja për karrierën. Bëjeni me dije shefin për pritshmëritë tuaja. Kështu, edhe ju do të kuptoni në qoftë se ka diçka që ai mund të bëjë për t’iu ndihmuar ju në arritjen e qëllimit tuaj dhe pse jo edhe të kompanisë.

  1. Vendosni prioritete

Ndoshta, një nga faktorët më të rëndësishëm për të maksimizuar karrierën tuaj është vendosja e prioriteteve. Në qoftë se ju nuk keni idetë e qarta rreth gjërave që janë më të rëndësishme për ju, rrezikoni të jeni duke humbur kohë të çmuar.

Qëndrojini strikt qëllimeve tuaj duke ndjekur pasionet tuaja dhe punoni për to çdo ditë. Shpresojmë që këto hapa do t’iu ndihmojnë të fokusoheni në atë çfarë është vërtetë e rëndësishme për ju për të arritur majat e karrierës.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...