Sunday, January 17, 2021

Ju nevojitet një diplomë për të bërë një intervistë?

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

graduation cap and diplomaNumri i aplikantëve për çdo ofertë pune është rritur në mënyrë drastike vitet e fundit pasi punëkërkuesit të dëshpëruar kërkojnë çfarëdolloj mundësie pune. Tashmë postimet për ofertat e punës e specifikojnë qartë që niveli minimum i edukimit që i nevojitet një kandidati për të aplikuar është të ketë një diplomë.

Rritja e kërkesës për diplomat:
Shumë kandidatë raportojnë se ata nuk po kontaktohen për intervistë për punë. Ka raporte edhe nga të diplomuarit me diplomë nuk kanë asnjë shans që të bëjnë intervistë pasi rekrutuesit përpiqen të reduktojnë numrin e aplikimeve. Eshtë shënuar një rritje e rasteve të kërkesave nga punëdhënësit që intervistuesit të posedojnë një diplomë.

Punëdhënësit janë të zhytur me aplikime pune, gjë e cila i bën të jenë jo realist dhe të kenë pritshmëri të larta nga kandidatët edhe për role të thjeshta. Ka akuza të shpeshta nëpër gazeta dhe forume në internet që shumë studentë kanë diploma që konsiderohen të pavlera në sytë e punëdhënësve. Nëse është e vërtetë se një i diplomuar për inxhinieri nuk mund të bëjë një intervistë sepse nuk ka diplomë universiteti, atëhere çfarë shansi kanë personat të cilët kanë diplomë të një niveli më të ulët?

A kanë vërtetë nevojë ata që punojnë në call-center për një diplomë për t`ju përgjigjur telefonatave dhe për të trajtuar kërkesat e konsumatorëve në lidhje me një produkt? A kanë nevojë hidraulikët ose inxhinierët elektrik për një diplomë që të merren në konsiderat për një punë që mund të mësohet në atë fushë?

Punëdhënësit do të punësojnë gjithmonë kandidatin më të mirë për pozicionin, dhe në qoftë se kjo do të thotë që të punësojnë një kandidat i cili është tepër i kualifikuar për pozicionin në fjalë, atëhere kjo është e drejta e tyre.

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...