Wednesday, December 2, 2020

Ja si shkatërrohet një aplikim për punë.

Duhen lexuar

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

imagesNe kalojmë një pjesë të konsiderueshme të kohës sonë duke folur me rekrutues dhe punonjës të burimeve njerëzore. Gjërat të cilat i irritojnë punëdhënësit tek CV.

1.Hallakatja. Njerëzit i bien shkurt, dhe drejt e në temë. Rekrutuesit nuk kanë kohë të lexojnë një novelë.

2.CV me një listë të gjatë detyrash. Tregoni çfarë keni bërë ndryshe, çfarë keni bërë mirë.

3. Tregoni sesi i plotësoni nevojat e shefit. Nëse nuk e bëni, kalohet tek CV tjetër.

4.Kandidatët të cilët nuk kanë kriteret e duhura për një pozicion. Nëse nuk i zotëroni aftësitë e duhura, mos aplikoni.

5.Objektivat e karrierës. Ato janë kaq të mërzitshme. Rekrutusesi nuk do t`ia di se çfarë do ti; do të di se çfarë mund të bësh për të.

6. Detaje jo korrekte. Nëse nuk keni adresë emaili apo numri i telefonit nuk është i saktë, nuk mund t`ju kërkojnë, thjesht do të kalojnë tek kandidati pasardhës.

7.Gabime në drejtshkrim. Nëse aplikoni për një pozicion menaxherial i cili kërkon aftësi të mira komunikimi dhe drejtëshkrimi, dërgoni CV të mbushur me probleme gramatikore. Kjo është thjesht qesharake. Për më tepër pretendoni se jani edhe të kujdesshëm ndaj detajeve.Kujdes!

8.Aplikimi i dërguar tjetërkujt. Është e qartë se këta aplikantë dërgojnë të njëjtin aplikim për këdo, dhe nuk i përshtaten secilit pozicion.

9.Rrëmujë.  Është e vështirë të pranohet një CV e shkruar me shkronja tepër të vogla, në mënyrë që të përfshijë sa më shumë informacion brenda një faqeje.

10.Një letër interesi që përmban të njëjtat karakteristika si të CV-së. Nuk ja vlen mundimi. I humbisni kohën rekrutuesit, si dhe ju tuajën.

11.CV të gjata. CV më të gjata se 3 faqe i bëjnë rekrutuesit të humbasin durimin.

12.Kur ju  telefonojnë për një aplikim tuajin, dhe ju përgjigjeni “Më falni, për çfarë pune bëhet fjalë edhe njëherë?”. Mbani parasysh aplikimet që dërgoni.

13.Rezymetë të cilat nuk kanë datat për secilin pozicion të kaluar. Gjëja e parë që i vjen ndërmend rekrutuesve është: “Çfarë po përpiqesh të fshehësh?”

14. Kur ju pyesin për pritshmëritë e rrogës, dhe ju përgjigjeni : “Çfarë ofroni ju”. Ju duhet të përgatiteni për të diskutuar mbi pritshmëritë e rrogës suaj.

15. Kandidatët të cilët nuk vijnë për intervistë në kohën e duhur. Nëse jeni serioz në kërkimin e punës, ju duhet t’i tregoni rëndësinë e duhur orarit të intervistës.

16.CV të marra nga formate të gatshme. Shkruajeni vetë CV-në tuaj, ose nëse nuk mundeni, gjeni dikë i cili mund t’ju a shkruaj.

17. CV që nuk kanë renditje kronologjike të saktë. Është e vështirë të ndjekësh një CV të strukturuar keq.

18.Mungesa e informacionit për vendndodhjen. Nëse keni punuar në një kompani multinacionale jashtë shtetit, ju duhet të përfshini adresën e saktë të tyre.

19.Hapësirat kohore pa punësim. Është e sigurtë që ka një arsye për këtë, por ju duhet t’a saktësoni.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

Mundesi internshipi per 5 te rinj ne kompani te njohura mediatike. Nga UNICEF & ICTSlab

UNICEF Shqipëri në bashkëpunim me qendrën laboratorike multifunksionale ICTSlab organizuan në datat 20-21-22 Nëntor aktivitetin social-rinor PONDER në kuadër të projektit ‘Transformimi...