Thursday, February 25, 2021

Ja për çfarë nuk duhet të flasim në ambjentin e punës

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

muteKa disa biseda të cilat nuk janë të përshtatshme për vendin e punës. Temat që duhet të shmangim përfshijnë ato që mund të kthehen në perceptime negative në lidhje me aftësinë tuaj për të bërë punën në mënyrë efektive. Ju gjithashtu duhet të shmangni diskutime të gjata rreth subjekteve të diskutueshme.

1. Besimi Fetar
Feja është një çështje shumë personale dhe njerëzit janë shumë të ndjeshme në lidhje me të. Ata nuk duan të dëgjojnë se ju nuk pajtoheni me besimet e tyre fetare apo që ju besoni se feja juaj është një, në të cilin të gjithë duhet të besojnë.

2.Politikë
Kjo është një çështje tjetër e ndjeshme, sidomos rreth kohës së zgjedhjeve. Ndërsa ju mund të ndjeheni shumë të fuqishëm për partinë tuaj politike ose kandidatin, ju nuk duhet të përpiqeni të fitoni bashkë-punëtorë.

3. Jeta Intime
Pse nuk duhet të flisni për jetën tuaj intime? Thjesht sepse kjo është cështje që ju përket vetëm ju dhe partnerit tuaj. Për më tepër, ajo i bën njerëzit të ndjehen jo rehat.

4. Problemet me bashkëshortin tuaj, fëmijët ose prindërit tuaj
Kur ju jeni duke disktutuar mbi problemet tuaja personale, jashë jetës së zyrës, shumë nga kolegët tuaj do të pyesin nëse kjo ndikon negativisht në punën tuaj. Duke folur për problemet tuaja në lidhje me familjen  do të zbuloni dobësitë tuaja. Ju nuk duhet ta bëni këtë, veçanërisht nëse ju jeni në një pozitë të autoritetit.

5. Aspiratat e karrierës suaj
Duke folur për dicka se si ju doni të hyni në dicka të madhe dhe të rëndësishme për karrierën tuaj, mund të ndikojë në mendimin e shefit tuaj në lidhje me puënn aktuale që ju kryeni. Nëse jeni të interesuar për të lëvizur brenda organizatës suaj të tanishme, veprimet tuaja do të flasin me zë më të lart se fjalët. Ndaj, ju duhet të bëni punën tuaj mirë dhe natyrisht  shefi  juaj do t’ju lejojë të ecni lart pa qënë e nevojshme të bëni pjesë të bisedave tuaja temat e aspiratës së karrierës.

6. Problemet e shëndetit tuaj
Ju nuk duhet të flsini për problemet e shëndetit tuaj në punë. Nëse e bëni këtë kolegët, dhe shefi juaj do t’ju drejtojnë pyetje rreth shëndetit tuaj dhe do të pyesin veten nëse kjo sëmundje do t’ju mbajë të bëni punën tuaj. Askujt nuk i duhen dhënë detaje të vecanta mbi shëndetin tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...