Tuesday, October 27, 2020

Ja për çfarë nuk duhet të flasim në ambientin e punës

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Yellow Bordered Fitness Instagram Post

Ka disa biseda të cilat nuk janë të përshtatshme për vendin e punës. Temat që duhet të shmangim përfshijnë ato që mund të kthehen në perceptime negative në lidhje me aftësinë tuaj për të bërë punën në mënyrë efektive. Ju gjithashtu duhet të shmangni diskutime të gjata rreth subjekteve të diskutueshme.

1. Besimi Fetar
Feja është një çështje shumë personale dhe njerëzit janë shumë të ndjeshëm në lidhje me të. Ata nuk duan të dëgjojnë se ju nuk pajtoheni me besimet e tyre fetare apo që ju besoni se feja juaj është një, në të cilën të gjithë duhet të besojnë.

2.Politikë
Kjo është një çështje tjetër e ndjeshme, sidomos rreth kohës së zgjedhjeve. Ndërsa ju mund të ndjeheni shumë të fuqishëm për partinë tuaj politike ose kandidatin, ju nuk duhet të përpiqeni të fitoni bashkë-punëtorë.

3. Jeta Intime
Pse nuk duhet të flisni për jetën tuaj intime? Thjesht sepse kjo është çështje që ju përket vetëm ju dhe partnerit tuaj. Për më tepër, njerëzit mund të vihen në siklet me këto biseda.

4. Problemet me bashkëshortin tuaj, fëmijët ose prindërit tuaj
Kur ju jeni duke disktutuar mbi problemet tuaja personale, jashë jetës së zyrës, shumë nga kolegët tuaj do të pyesin nëse kjo ndikon negativisht në punën tuaj. Duke folur për problemet tuaja në lidhje me familjen  do të zbuloni dobësitë tuaja. Ju nuk duhet ta bëni këtë, veçanërisht nëse ju jeni në një pozitë autoriteti.

5. Aspiratat e karrierës suaj
Duke folur se si ju doni të hyni në diçka të madhe dhe të rëndësishme për karrierën tuaj, mund të ndikojë në mendimin e shefit tuaj në lidhje me punën aktuale që ju kryeni. Nëse jeni të interesuar për të lëvizur brenda organizatës suaj të tanishme, veprimet tuaja do të flasin me zë më të lart se fjalët. Ndaj, ju duhet të bëni punën tuaj mirë dhe natyrisht  shefi  juaj do t’ju lejojë të ecni lart pa qënë e nevojshme të bëni pjesë të bisedave tuaja temat e aspiratës së karrierës.

6. Problemet e shëndetit tuaj
Ju nuk duhet të flsini për problemet e shëndetit tuaj në punë. Nëse e bëni këtë kolegët, dhe shefi juaj do t’ju drejtojnë pyetje rreth shëndetit tuaj dhe do të pyesin veten nëse kjo sëmundje do t’ju lejojë të bëni punën tuaj. Askujt nuk i duhen dhënë detaje të veçanta mbi shëndetin tuaj.

 

“Miku juaj për punë dhe karrierë” – duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.