Tuesday, October 27, 2020

Ja një arsye pse na shërben një zyrë e specializuar në “Këshillimin e karrierës”:

Duhen lexuar

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

motivationMotivimi dhe Talentet

Hidrogjeni dhe oksigjeni janë elemente të dukshëm të ndryshme, të cilët  nganjëherë  kombinohen për të formuar ujë. Diçka e ngjashme është e vërtetë dhe për motivimin dhe talentin.

Motivimi është ajo që ne do të donim të lindte natyrshëm. Talenti është ajo që ne “bëjmë” mirë natyrshëm. Ata mund të ekzistojnë të pavarur, por nëse  kombinohen  krijojnë diçka të veçantë, krijojnë  talentet e motivuar.

Njerëzit shpesh janë natyrshëm të mirë në diçka (të talentuar), por kjo thjesht ecën paralel me ata. Për shembull, “Ana” është e mirë me numrat, por ajo nuk ka shkuar nga rruga e saj për të gjetur detyrat e lidhura me këtë talent. Shumica e njerëzve kanë talente të tillë. Janë ato talente që me të vërtetë na gëzojnë duke i përdorur. Këto janë talentet e motivuar, dhe ky është vendi  “ magji”.

Ne përdorim  talentet e motivuar sa herë që të mundemi. Shumicën e kohës ne nuk e mendojmë. Për shembull, “Henri” ka një talent të motivuar për biseda, dhe ai natyrisht angazhon  miqtë dhe të huaj në dialog. Ai nuk ka vetëdije të përcaktuar për ta bërë këtë; kjo thjesht ndodh. Është e natyrshme dhe e paforcuar. Ai e gëzon atë, dhe ai është i mirë në të. Kjo është shenjë dalluese e një talenti të motivuar. Talentet e motivuar priren të jenë të papërmbajtshëm.
Për të gjithë ne pyetja që lind është: Cilat janë talentet tona natyrore? A nuk na duhet një punë ideale për të vënë në dukje talentet e motivuara që disponojmë dhe të paguhemi për atë? Këto janë pyetjet e karrierës suaj, mësoni më shumë mbi përgjigjet tuaja, dhe vijini në dukje këto talente tek eprori.

Përgjigjet e këtyre pyetjeve ne mund ti marrim shumë thjesht, ndërmjet këshillimit të karrierës, testeve të administuara nga dikush që është i autorizuar, apo dhe thjesht duke parë në brendësi , e duke njohur më shumë vetveten. Shpeshherë, kur shohim në brendësi, dhe mundohemi të përgjigjemi ndërgjegjësohemi për atë cfarë ne disponojmë.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...