Monday, October 26, 2020

Ja çfarë na tremb më shumë në punë…A e kemi gabim?

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

•        Të bërit gabimimages1e në punë
•        Të komunikosh me konsumatorët ose klientët e vështirë
•        Të flasësh para një grupi njerëzish
•        Konflikte me kolegët
•        Konflikt me menaxherin tuaj
•        Të tjera/se di/asnjë

29% e të anketuarve pohuan se të bërit një gabim në punë është frika më e madhe që ata kishin, krahasur me 17% e punonjësve që pohuan se frika e tyre më e madhe ishte të komunikuarit me konsumatorët ose klientët e vështirë dhe 16% u shprehën se frika më e madhe për ta ishte të flisnin para një grupi njerëzish.

Punonjësit kanë frikë nga dështimi dhe janë të shqetësuar se nëse ata bëjnë një gabim, mund të kthehen mbrapa në karrierën e tyre. Njerëzit marrin statusin e përkatësisë, ndihen krenar në punën e tyre, dhe ushtrojnë presion mbi veten e tyre duke e kryer sa më mirë punën. Punonjësit mund ti shohin gabimet në punë si gabime që rrezikojnë gjithë punën e tyre dhe arritjet profesionale.

Por nëse punonjësit kanë frikë të bëjnë gabime, çfarë duhet bërë me krijimtarinë? Duket sikur njerëzit të ndihen të fjetur në rolet që kryejnë?

Nëse punonjësit kanë frikë të ndërrmarrin rreziqe, menaxherët do të humbasin fitimet e mundshme.

Nëse punonjësit  mendojnë se një gabim do të rrezikojë karrierën e tyre, atëherë nuk ka asnjë stimul që t’i nxisë për të qënë kreativ, por nxiten më shumë që të mbajnë një status quo  standart.

Ja disa këshilla :
•        Jepini prioritet përgjegjësive tuaja dhe delegojini te të tjerët kur është e mundur
•         Kërkoni udhëzime kur përballeni me një projekt sfidues ose me përgjegjësi të reja
•        Mos kini frikë të caktoni një këshilltar për të dhënë këshilla kur bëhen ndryshime.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.